Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tonhalsaláta
Hozzávalók:
2 olajos tonhal-konzerv (150 g/
20 dkg sajt sós, de más is jó/--
5-6 db paradicsom
1 nagy fej saláta
1 nagy póréhagyma /lila hagyma/
az öntethez:
majonéz,
ketchup,
citromlé,
cayenne-bors,
őrölt szerecsendió
Elkészítés:
Kész majonézhez 4-5 evőkanál citromlé, egy mokkáskanál cayenne-bors (szerintem ugyanennyi erős paprika is megtette volna), egy mokkáskanál őrölt szerecsendiót és 6-8 evőkanál ketchupot..) A konzerveket felbontjuk és az olajat kicsurgatva az öntethez adjuk, jól összekeverjük és a hűtőbe tesszük: ezt majd csak közvetlenül a szervírozás előtt kell a saláta tetejére ráönteni.
Egy tálat (előnyösen egy üvegtálat) néhány szép salátalevéllel kibélelünk (ehhez lehet fodros salátát is használni), a saláta többi részét apró fecnikre tépkedjük és a levelekre elrendezzük. A paradicsomot kockákra vágjuk és a salátára tesszük. A póréhagymát felkarikázzuk, ez kerül a paradicsom tetejére. Ezután következik a tonhal, amit szétmorzsolunk vagy kis kockákra vágunk. A tonhal tetejére a sajt került, amit recés késsel 3-5 mm-es élhosszúságú kockákra aprítunk. Ha mindez megvan, fóliával jól lefedjük és betesszük a jégszekrénybe.
Közvetlenül a felhasználás előtt az öntetet szép lassan, óvatosan a saláta tetejére öntjük.
Összekeverni nem kell (nem szabad), legfeljebb egy kicsit macerálni, hogy az öntet az alsóbb régiókba is eljusson. A tál tetejét most ki lehet díszíteni meg néhány kisebb salátalevéllel, paradicsom szeletkével, /de ezt mar a ti nagyszerű ízlésetekre bízom./
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!