Együtt mindig jobb: Fűszerkalauz -- Mit – mihez?

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.



Fűszerkalauz -- Mit – mihez?

Angelika:    salátafőzelék és –mártás, tápszerek, likőrök, gyomorkeserűk, aromás borok.

Angosztura:    likőrök, bólék, gyógyborok.

Áfonya:    vadas mártások, dzsem, bor.

Ánizs:    főzelékek, édes rizs, pudingok, sós sütemények, mártások, likőrök.

Babérlevél:    levesek, főzelékek, mártások, ecetes ételek, savanyú uborka és káposzta eltevésénél, halmarinálásnál.

Bazsalikom:    levesek, fehérbab-főzelék, saláták, pácok, mártások, sültek, halételek, növényi ecetek.

Boróka:    főzelékek, saláták, húsételek, pácok, vadpástétomok, savanyú káposzta.

Bors:    levesek, főzelékek, saláták, húsételek, mártások, pácok.

Borsikafű:    hüvelyes főzelékek, burgonyaételek, káposztafélék, saláták, húsos és gombás ételek, kolbászáruk, majonézek, mártások, ecetes és vizes uborka eltevésénél, borspótlásra is alkalmas.

Borsmenta:    töltelékek, gyümölcssaláták, borok, likőrök.

Cayenni bors:    sült húsok, halételek, rizskörítések, sajtos és tojásos ételek, mártások, savanyúságok eltevésénél.

Citrom:    gyümölcslevesek, saláták, kompótok, rizses ételek, puncs, mártások, italok.

Citromfű:    gyümölcslevesek, szószok, főzelékek, gombaételek, szárnyas és vadas ételek, növényi ecetek.

Csillagánizs:    sütemények, gyümölcslevesek, szilva- és birskompót, likőrök.

Édes kömény:    főzelékek, saláták, halételek, marinádok, teasütemények.

Fahéj:    sütemények, kompótok, gyümölcslevesek, rizs és tojásételek, forralt bor.

Fehér üröm:    ürmösbor, likőr.

Fekete üröm:    mártások, liba- és sertéssült, káposzta- és gombaételek.

Fokhagyma:    levesek, főzelékek, saláták, vadas ételek, vagdalt húsok, mártások, pácok, konzerváruk, kolbászáruk.

Galanga:    likőrök, ecetek.

Gyömbér:    hús, bab, burgonya és gyümölcslevesek, mártások, uborka, tök és gyümölcsök eltevéséhez.

Izsóp:    burgonya, zeller, petrezselyem, hal- és hússalátáknál, pecsenyéknél és pácoknál.

Kakukkfű:    levesek, sültek, burgonyafőzelék, savanyú káposzta, saláták, töltött káposzta, vagdalt hús, vadas mártások, növényi ecetek.

Kapor:    szósz, főtt húsok, húsgombócok, halételek, saláták, főzelékek, gombamártás, körözött, sütemények, uborka és káposzta eltevésnél.

Kapri:    mártások, körözöttek, vadhúsok.

Kardamomi:    mézeskalács, szeszes italok, fűszerkeverékek.

Kaszkarilla:    pálinkák, likőrök, borok.

Kálmos:    gyümölcslevesek, gyümölcssaláták, borok, likőrök, gyomorpálinkák.

Komló:    kenyérsütésnél, sörkészítésnél.

Koriander:    sültek, húspácok, szószok, marinádok, káposzta, uborka, paprika eltevésénél.

Kömény:    levesek, saláták, burgonyás ételek, káposzta, főzelékek, vajas, sajtos, túrós keverékek, sültek, kolbászáruk.

Kurkuma:    mártások, fűszerkeverékek, étel- italszínezés.

Lestyán:    levesek, főzelékek, saláták, mártások, szeszes italok.

Majoránna:    levesek, burgonya-, babfőzelékek, húsételek és készítmények, mártások, májgombóc, májas hurka.

Metélőhagyma:    burgonya-, bab-, borsó-, és húslevesek, uborka, burgonya-, francia-, hús-, virsli- és vegyes saláták, sültek, tojásos, vajas, sajtos és túrós ételek és mártások.

Mustár:    pácok, mártások, majonézek, kolbászáruk, uborka és paprika eltevésénél.

Narancshéj:    sütemények, édes- és likőripari készítményekhez.

Padlizsán:    levesek, főzelékek, saláta, húspótló.

Paprika:    csípős, magyaros ételek, mártások, saláták, húsok, sajtos és vajas ételek, körözöttek.

Pasztinák:    húsleves, ragu.

Petrezselyem:    levesek, főzelékek, sült és párolt húsok, tojásételek, saláták.

Rebarbara:    leves, mártás, gyümölcsíz, bor, szörp, töltelék.

Retek:    saláta, köret.

Római kömény:    kenyér, pogácsa, teasütemény, sajtos készítmények.

Rozmaring:    mártások, bárányhús, vadas és szárnyas sültek, zsíros húsételek, töltelékek, gombás készítmények, ecetes halféleségek.

Sáfrány:    húsleves, tészta, vaj, sajt, bor és süteményszínezésre.

Sáfrányos szeklice:    levesek, sütemények, italok színezésére.

Szagosmüge:    bólék, pálinkák, csemegeborok, gyomorkeserű likőrök.

Szegfűbors:    pácok, szószok, halételek, vagdalt és ürühús, saláták.

Szegfűszeg:    befőttek, kompótok, sütemények, szószok, forralt bor.

Szerecsendió:    levesek, főzelékek, húsételek, húsgombócok.

Szurokfű:    bab-, paradicsomleves, húsételek, főzelékek, töltelékek, vadas mártások.

Tárkony:    mártások, saláták, ecetes savanyúságok, levesek, bárány, szarvas, őz, vadnyúl stb. húsételekhez, zöldbab-, borsó- és burgonyafőzelék, növényi ecetek.

Torma:    forró kolbászok, főtt sonka, marhahús körítésére.

Turbolya:    leves, tyúk- és báránysült.

Vanília:    sütemények, kompótok, fagylaltok, édes ételek, mártások, forralt bor, likőr.

Vasfű:    saláták, levesek.

Zeller:    levesek, saláták, ecetek, főzelékek, mártások, majonézek, hús és tojás, túrós és vajas ételek.

Zsálya:    zsíros húsételek, körítések, szárnyas és vadhúsok, hústöltelékek, májas ételek, főtt és sült halak, pástétomok, lágy sajtok, főtt tészták.



*



 

Címkék: fűszerkalauz ismertető recept tudnivalók

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Molnár Ildikó üzente 5 éve

Nagyon köszönöm ezeket a hasznos tanácsokat. Sokat segít a főzésnél.

Válasz

Sályi Tiborné Erzsike üzente 10 éve

Nagyon szépen köszönöm ezt a hasznos,és okos tanácsot a fűszer
használatához!

Válasz

TÓTH FERENCNÉ üzente 10 éve

Jó így együtt találni mindent, köszönöm!

Válasz

Csendesné Márta üzente 10 éve

Köszönöm.Jó ha kéznél van és látom,hogy mit felejtettem el az ételbe bele rakni.Az én emlékezetemnek szüksége van rá.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu