Együtt mindig jobb: Fűszerkalauz -- Mit – mihez?

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.



Fűszerkalauz -- Mit – mihez?

Angelika:    salátafőzelék és –mártás, tápszerek, likőrök, gyomorkeserűk, aromás borok.

Angosztura:    likőrök, bólék, gyógyborok.

Áfonya:    vadas mártások, dzsem, bor.

Ánizs:    főzelékek, édes rizs, pudingok, sós sütemények, mártások, likőrök.

Babérlevél:    levesek, főzelékek, mártások, ecetes ételek, savanyú uborka és káposzta eltevésénél, halmarinálásnál.

Bazsalikom:    levesek, fehérbab-főzelék, saláták, pácok, mártások, sültek, halételek, növényi ecetek.

Boróka:    főzelékek, saláták, húsételek, pácok, vadpástétomok, savanyú káposzta.

Bors:    levesek, főzelékek, saláták, húsételek, mártások, pácok.

Borsikafű:    hüvelyes főzelékek, burgonyaételek, káposztafélék, saláták, húsos és gombás ételek, kolbászáruk, majonézek, mártások, ecetes és vizes uborka eltevésénél, borspótlásra is alkalmas.

Borsmenta:    töltelékek, gyümölcssaláták, borok, likőrök.

Cayenni bors:    sült húsok, halételek, rizskörítések, sajtos és tojásos ételek, mártások, savanyúságok eltevésénél.

Citrom:    gyümölcslevesek, saláták, kompótok, rizses ételek, puncs, mártások, italok.

Citromfű:    gyümölcslevesek, szószok, főzelékek, gombaételek, szárnyas és vadas ételek, növényi ecetek.

Csillagánizs:    sütemények, gyümölcslevesek, szilva- és birskompót, likőrök.

Édes kömény:    főzelékek, saláták, halételek, marinádok, teasütemények.

Fahéj:    sütemények, kompótok, gyümölcslevesek, rizs és tojásételek, forralt bor.

Fehér üröm:    ürmösbor, likőr.

Fekete üröm:    mártások, liba- és sertéssült, káposzta- és gombaételek.

Fokhagyma:    levesek, főzelékek, saláták, vadas ételek, vagdalt húsok, mártások, pácok, konzerváruk, kolbászáruk.

Galanga:    likőrök, ecetek.

Gyömbér:    hús, bab, burgonya és gyümölcslevesek, mártások, uborka, tök és gyümölcsök eltevéséhez.

Izsóp:    burgonya, zeller, petrezselyem, hal- és hússalátáknál, pecsenyéknél és pácoknál.

Kakukkfű:    levesek, sültek, burgonyafőzelék, savanyú káposzta, saláták, töltött káposzta, vagdalt hús, vadas mártások, növényi ecetek.

Kapor:    szósz, főtt húsok, húsgombócok, halételek, saláták, főzelékek, gombamártás, körözött, sütemények, uborka és káposzta eltevésnél.

Kapri:    mártások, körözöttek, vadhúsok.

Kardamomi:    mézeskalács, szeszes italok, fűszerkeverékek.

Kaszkarilla:    pálinkák, likőrök, borok.

Kálmos:    gyümölcslevesek, gyümölcssaláták, borok, likőrök, gyomorpálinkák.

Komló:    kenyérsütésnél, sörkészítésnél.

Koriander:    sültek, húspácok, szószok, marinádok, káposzta, uborka, paprika eltevésénél.

Kömény:    levesek, saláták, burgonyás ételek, káposzta, főzelékek, vajas, sajtos, túrós keverékek, sültek, kolbászáruk.

Kurkuma:    mártások, fűszerkeverékek, étel- italszínezés.

Lestyán:    levesek, főzelékek, saláták, mártások, szeszes italok.

Majoránna:    levesek, burgonya-, babfőzelékek, húsételek és készítmények, mártások, májgombóc, májas hurka.

Metélőhagyma:    burgonya-, bab-, borsó-, és húslevesek, uborka, burgonya-, francia-, hús-, virsli- és vegyes saláták, sültek, tojásos, vajas, sajtos és túrós ételek és mártások.

Mustár:    pácok, mártások, majonézek, kolbászáruk, uborka és paprika eltevésénél.

Narancshéj:    sütemények, édes- és likőripari készítményekhez.

Padlizsán:    levesek, főzelékek, saláta, húspótló.

Paprika:    csípős, magyaros ételek, mártások, saláták, húsok, sajtos és vajas ételek, körözöttek.

Pasztinák:    húsleves, ragu.

Petrezselyem:    levesek, főzelékek, sült és párolt húsok, tojásételek, saláták.

Rebarbara:    leves, mártás, gyümölcsíz, bor, szörp, töltelék.

Retek:    saláta, köret.

Római kömény:    kenyér, pogácsa, teasütemény, sajtos készítmények.

Rozmaring:    mártások, bárányhús, vadas és szárnyas sültek, zsíros húsételek, töltelékek, gombás készítmények, ecetes halféleségek.

Sáfrány:    húsleves, tészta, vaj, sajt, bor és süteményszínezésre.

Sáfrányos szeklice:    levesek, sütemények, italok színezésére.

Szagosmüge:    bólék, pálinkák, csemegeborok, gyomorkeserű likőrök.

Szegfűbors:    pácok, szószok, halételek, vagdalt és ürühús, saláták.

Szegfűszeg:    befőttek, kompótok, sütemények, szószok, forralt bor.

Szerecsendió:    levesek, főzelékek, húsételek, húsgombócok.

Szurokfű:    bab-, paradicsomleves, húsételek, főzelékek, töltelékek, vadas mártások.

Tárkony:    mártások, saláták, ecetes savanyúságok, levesek, bárány, szarvas, őz, vadnyúl stb. húsételekhez, zöldbab-, borsó- és burgonyafőzelék, növényi ecetek.

Torma:    forró kolbászok, főtt sonka, marhahús körítésére.

Turbolya:    leves, tyúk- és báránysült.

Vanília:    sütemények, kompótok, fagylaltok, édes ételek, mártások, forralt bor, likőr.

Vasfű:    saláták, levesek.

Zeller:    levesek, saláták, ecetek, főzelékek, mártások, majonézek, hús és tojás, túrós és vajas ételek.

Zsálya:    zsíros húsételek, körítések, szárnyas és vadhúsok, hústöltelékek, májas ételek, főtt és sült halak, pástétomok, lágy sajtok, főtt tészták.



*



 

Címkék: fűszerkalauz ismertető recept tudnivalók

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Molnár Ildikó üzente 4 éve

Nagyon köszönöm ezeket a hasznos tanácsokat. Sokat segít a főzésnél.

Válasz

Sályi Tiborné Erzsike üzente 9 éve

Nagyon szépen köszönöm ezt a hasznos,és okos tanácsot a fűszer
használatához!

Válasz

TÓTH FERENCNÉ üzente 9 éve

Jó így együtt találni mindent, köszönöm!

Válasz

Csendesné Márta üzente 9 éve

Köszönöm.Jó ha kéznél van és látom,hogy mit felejtettem el az ételbe bele rakni.Az én emlékezetemnek szüksége van rá.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu