Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Fűszerkalauz -- Mit – mihez?
Angelika: salátafőzelék és –mártás, tápszerek, likőrök, gyomorkeserűk, aromás borok.
Angosztura: likőrök, bólék, gyógyborok.
Áfonya: vadas mártások, dzsem, bor.
Ánizs: főzelékek, édes rizs, pudingok, sós sütemények, mártások, likőrök.
Babérlevél: levesek, főzelékek, mártások, ecetes ételek, savanyú uborka és káposzta eltevésénél, halmarinálásnál.
Bazsalikom: levesek, fehérbab-főzelék, saláták, pácok, mártások, sültek, halételek, növényi ecetek.
Boróka: főzelékek, saláták, húsételek, pácok, vadpástétomok, savanyú káposzta.
Bors: levesek, főzelékek, saláták, húsételek, mártások, pácok.
Borsikafű:
hüvelyes főzelékek, burgonyaételek, káposztafélék, saláták, húsos és
gombás ételek, kolbászáruk, majonézek, mártások, ecetes és vizes uborka
eltevésénél, borspótlásra is alkalmas.
Borsmenta: töltelékek, gyümölcssaláták, borok, likőrök.
Cayenni bors: sült húsok, halételek, rizskörítések, sajtos és tojásos ételek, mártások, savanyúságok eltevésénél.
Citrom: gyümölcslevesek, saláták, kompótok, rizses ételek, puncs, mártások, italok.
Citromfű: gyümölcslevesek, szószok, főzelékek, gombaételek, szárnyas és vadas ételek, növényi ecetek.
Csillagánizs: sütemények, gyümölcslevesek, szilva- és birskompót, likőrök.
Édes kömény: főzelékek, saláták, halételek, marinádok, teasütemények.
Fahéj: sütemények, kompótok, gyümölcslevesek, rizs és tojásételek, forralt bor.
Fehér üröm: ürmösbor, likőr.
Fekete üröm: mártások, liba- és sertéssült, káposzta- és gombaételek.
Fokhagyma: levesek, főzelékek, saláták, vadas ételek, vagdalt húsok, mártások, pácok, konzerváruk, kolbászáruk.
Galanga: likőrök, ecetek.
Gyömbér: hús, bab, burgonya és gyümölcslevesek, mártások, uborka, tök és gyümölcsök eltevéséhez.
Izsóp: burgonya, zeller, petrezselyem, hal- és hússalátáknál, pecsenyéknél és pácoknál.
Kakukkfű: levesek, sültek, burgonyafőzelék, savanyú káposzta, saláták, töltött káposzta, vagdalt hús, vadas mártások, növényi ecetek.
Kapor:
szósz, főtt húsok, húsgombócok, halételek, saláták, főzelékek,
gombamártás, körözött, sütemények, uborka és káposzta eltevésnél.
Kapri: mártások, körözöttek, vadhúsok.
Kardamomi: mézeskalács, szeszes italok, fűszerkeverékek.
Kaszkarilla: pálinkák, likőrök, borok.
Kálmos: gyümölcslevesek, gyümölcssaláták, borok, likőrök, gyomorpálinkák.
Komló: kenyérsütésnél, sörkészítésnél.
Koriander: sültek, húspácok, szószok, marinádok, káposzta, uborka, paprika eltevésénél.
Kömény: levesek, saláták, burgonyás ételek, káposzta, főzelékek, vajas, sajtos, túrós keverékek, sültek, kolbászáruk.
Kurkuma: mártások, fűszerkeverékek, étel- italszínezés.
Lestyán: levesek, főzelékek, saláták, mártások, szeszes italok.
Majoránna: levesek, burgonya-, babfőzelékek, húsételek és készítmények, mártások, májgombóc, májas hurka.
Metélőhagyma:
burgonya-, bab-, borsó-, és húslevesek, uborka, burgonya-, francia-,
hús-, virsli- és vegyes saláták, sültek, tojásos, vajas, sajtos és túrós
ételek és mártások.
Mustár: pácok, mártások, majonézek, kolbászáruk, uborka és paprika eltevésénél.
Narancshéj: sütemények, édes- és likőripari készítményekhez.
Padlizsán: levesek, főzelékek, saláta, húspótló.
Paprika: csípős, magyaros ételek, mártások, saláták, húsok, sajtos és vajas ételek, körözöttek.
Pasztinák: húsleves, ragu.
Petrezselyem: levesek, főzelékek, sült és párolt húsok, tojásételek, saláták.
Rebarbara: leves, mártás, gyümölcsíz, bor, szörp, töltelék.
Retek: saláta, köret.
Római kömény: kenyér, pogácsa, teasütemény, sajtos készítmények.
Rozmaring: mártások, bárányhús, vadas és szárnyas sültek, zsíros húsételek, töltelékek, gombás készítmények, ecetes halféleségek.
Sáfrány: húsleves, tészta, vaj, sajt, bor és süteményszínezésre.
Sáfrányos szeklice: levesek, sütemények, italok színezésére.
Szagosmüge: bólék, pálinkák, csemegeborok, gyomorkeserű likőrök.
Szegfűbors: pácok, szószok, halételek, vagdalt és ürühús, saláták.
Szegfűszeg: befőttek, kompótok, sütemények, szószok, forralt bor.
Szerecsendió: levesek, főzelékek, húsételek, húsgombócok.
Szurokfű: bab-, paradicsomleves, húsételek, főzelékek, töltelékek, vadas mártások.
Tárkony:
mártások, saláták, ecetes savanyúságok, levesek, bárány, szarvas, őz,
vadnyúl stb. húsételekhez, zöldbab-, borsó- és burgonyafőzelék, növényi
ecetek.
Torma: forró kolbászok, főtt sonka, marhahús körítésére.
Turbolya: leves, tyúk- és báránysült.
Vanília: sütemények, kompótok, fagylaltok, édes ételek, mártások, forralt bor, likőr.
Vasfű: saláták, levesek.
Zeller: levesek, saláták, ecetek, főzelékek, mártások, majonézek, hús és tojás, túrós és vajas ételek.
Zsálya:
zsíros húsételek, körítések, szárnyas és vadhúsok, hústöltelékek, májas
ételek, főtt és sült halak, pástétomok, lágy sajtok, főtt tészták.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Fűszerkalauz - Mihez – mit?
Ételek szívünk egészségéért
A fekete áfonya.
Fogyasszunk több zellert.....!