Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Tészta:20 dkg finomliszt
10 dkg margarin
1 csomag sütőpor (5 gramm)
1 csipet só
8 dkg porcukor
1 db tojás
2 evőkanál tej.
Töltelék:
25 dkg tehéntúró
2 pohár tejföl
3 dl tej
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
1 csomag vaníliás pudingpor (dr. Oetker)
Tetejére:
2 csomag tortazselé (1 színtelen, 1 piros)
3 evőkanál (lapos) kristálycukor
Fél liter víz
1 csomag habfixáló por.
Elkészítés:
A
lisztet elmorzsolni a hideg vajjal, majd hozzákeverni a többi
hozzávalót, tésztát gyúrni (gyorsan kész van). Folpackba csomagolva
hideg helyen pihentetni 1-2 órát.
A tehéntúrót villával áttörni,
összekeverni a tejföllel. A pudingport elkeverni kevés hideg tejjel. A
maradék tejet a cukorral, vaníliás cukorral felforralni, a tűzről
lehúzva hozzáönteni a pudingos tejet. A tűzre visszatéve állandó keverés
mellett forrástól számítva még 1 percig főzni. 10 percre félre tenni,
hűlni, időnként megkeverni.
Közben egy kivajazott, (26 x 38 cm) tepsibe kézzel belesimítani a tésztát.
A
tejfölös túróhoz adni a langyos pudingot, habverővel alaposan
elkeverni, majd a tésztára simítani. Meggyszemeket tenni a tetejére.
Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt megsütni, majd kivenni a sütőből és hagyni, hűlni.
Amíg
hűl, elkészíteni a mázat a tetejére: a tortazselét elkeverni a
cukorral, felönteni a vízzel, és állandó keverés mellett felforralni.
Forrástól számítva 1 percig még hagyjuk forrni, majd tegyük félre hűlni.
Kb. 10 perc alatt elkezd megkötni (időnként megkevergetni). Hogy a
túrós töltelék ne ázzon el, egy csomag habfixáló port rászitálni, és így
önteni a sütemény tetejére a mázat.
Nagyon finom, könnyű nyári sütemény.
Tipp:
•
A tortazselé lehet piros mindkettő, víz helyett használhatunk meggylét,
vagy ha befőttből készül a sütemény, akkor a befőtt levét is. (én most
friss meggyből készítettem, így nem volt meggylevem)
• A tésztát nem
érdemes nyújtódeszkán maszatolni, kézzel jobban és gyorsabban el lehet
teríteni a tepsiben. Nem kell megijedni, nagyon vékony lesz a tészta –
sülés közben szépen meg fog dagadni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Túrós gyümölcslepény
Burgonyatészta gyümölccsel. - Formázott tárcsás keksz.
Burgonyapelyhes pogácsa. - Burgonyás kifli - Burgonyatöltelék rétesbe.
Sonka- vagy sajtkrémes lapocskák.