Együtt mindig jobb: Mákos sütemények.

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.



Mákos-mandarinos indiáner


network.hu


Hozzávalók 8-10 darabhoz:

A tésztához:
5 tojás
12 dkg cukor
15 dkg liszt
fél dl víz
8 dkg mák
fél citrom reszelt héja
1 kávéskanál őrölt gyömbér

A díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
1-2 evőkanál olaj
5 dkg fehér csokoládédara

A krémhez:
5 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
fél citrom reszelt héja
4-5 darab mandarin a díszítéshez

A tészta elkészítéséhez a tojásfehérjét habbá verjük a fele cukorral. A tojássárgáját a fele liszttel, a maradék cukorral és a vízzel péppé keverjük. A sárgájás részt összeforgatjuk a fehérjehabbal. A maradék lisztben elkeverjük a mákot, a citromhéjat és a gyömbért, majd óvatosan a habhoz adjuk. A masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsibe körülbelül 5 cm átmérőjű kis halmokat nyomunk belőle. 180 fokos sütőben először 8 percig, majd 160 fokra mérsékelve a hőmérsékletet további 4-6 percig sütjük. Akkor jó, hogy ha megnyomjuk a tetejét, rugalmasnak érezzük a tésztát. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki! A díszítéshez gőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét az olajjal, majd félig a csokoládéba mártjuk a kisült indiánerek felét. Mielőtt megdermedne a csokoládé, megszórjuk a fehér csokoládédarával. A krémhez a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, és nyomózsákba töltve összetöltünk vele egy sima és egy csokoládés piskótakorongot. A fánkok oldalát a gerezdekre szedett mandarinokkal díszítjük.


Mákos-meggyes rolád


network.hu


Hozzávalók 12-14 szelethez:

A tésztához:
5 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
6 dkg mák
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj

A töltelékhez:
50 dkg mirelit vagy befőtt meggy
10 dkg cukor (befőttnél nem, mert az cukrozott)
1 csomag vaníliás pudingpor vagy 4 dkg keményítő
fél dl víz

A mascarponés részhez:
50 dkg mascarpone
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt narancshéj

A tojásfehérjét a kristálycukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a tojások sárgáját simára keverjük, majd a habba forgatjuk. A mákot, a lisztet és a fahéjat alaposan elkeverjük, majd óvatosan a habba forgatjuk. Az így elkészült tésztát sütőpapírral fedett tepsibe, körülbelül 1 cm vastagra kenjük, majd 180  fokos sütőben 12-14 perc alatt megsütjük. 10 perc sütés után már ellenőrizhetjük, nehogy kiszárítsuk, mert akkor nem lehet szépen feltekerni.

A töltelékhez a meggyet a cukorral felmelegítjük, gyakran kevergetjük. Ha befőttből készítjük, ne használjuk föl az összes levet. Amikor felfőtt a meggy, levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk egy kicsit botmixerrel, hogy a meggyszemek szétessenek. Ezután visszatesszük a tűzre. A pudingport vagy a keményítőt simára keverjük a vízzel, majd besűrítjük vele a felfőzött meggyet. Amíg hűl, a robotgép lassú fokozatán simára keverjük a mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd gyors fokozaton addig habosítjuk, míg krémes állagot nem kapunk. Ha szeretnénk, reszelt narancshéjat is tehetünk hozzá.

A kihűlt mákos piskótáról lehúzzuk a papírt, a töltelékeket külön-külön sima csöves nyomózsákokba töltjük, és felváltva csíkokat húzunk belőlük a piskótára. Az első csíkot ne közvetlenül a piskóta szélére nyomjuk, hanem 3 cm-rel beljebb. Ha teljesen becsíkoztuk, a sütőpapír segítségével feltekercseljük, majd tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen. Porcukorral meghintve tálaljuk.


*

 

Címkék: mákos-mandarinos indiáner mákos-meggyes rolád recept sütemény

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu