Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Grillázsszelet |
Hozzávalók 10 szelethez:
• 1 csomag ostyalap
• 4 tojás
• 6 dkg cukor
• 10 dkg liszt
• 2 dkg kakaópor
A grillázskrémhez:
• 30 dkg cukor
• 20 dkg darált dió
• 25 dkg margarin
• 10 dkg porcukor
• ízlés szerint rum
Készítsünk
a tojásból, a lisztből, a kakaóból és a cukorból klasszikus módon
kakaós piskótát. Öntsük papírral fedett tepsibe, és akkora lapot kenjünk
belőle, amekkora az ostyalapok mérete. 180 °C-os sütőben süssük 10-15
percig, majd hagyjuk kihűlni.
A grillázshoz a cukrot egy serpenyőben
olvasszuk meg, keverjük hozzá a darált diót, hagyjuk még fél percig a
lángon (kevergessük!), majd öntsük ki egy sütőpapírra, tegyünk rá egy
másik sütőpapírt, és nyújtófával nyújtsuk ki olyan laposra, amennyire
tudjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, aztán késes aprítógéppel, nyújtófával
vagy mozsárral törjük teljesen apróra. A margarint a porcukorral és a
rummal habosítsuk ki, és adjuk hozzá az apróra tört grillázst. A
piskótára kenjük egy adag krémet, erre helyezzük az ostyalapot, majd így
rétegezzük tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók. Hűtőben dermesszük,
majd szeleteljük.
Tipp:
A még meg nem keményedett grillázst éles késsel csíkokra vágva, majd
meghajlítva a képen látható díszt készíthetjük a szeletek tetejére.
• Elkészítési idő: 90 perc
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Túrós gyümölcslepény
Burgonyatészta gyümölccsel. - Formázott tárcsás keksz.
Burgonyapelyhes pogácsa. - Burgonyás kifli - Burgonyatöltelék rétesbe.
Sonka- vagy sajtkrémes lapocskák.