Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Töltött báránycomb.
6-8 személyre
Hozzávalók:
kb 1,5 kg hátsó báránycomb,
100 g darált borjú vagy pulykahús,
100 g sütni való kolbász,
1 közepes fej hagyma,
2 kemény tojás,
1 egész tojás,
300 g vegyes zöldség (répafélék, zeller)
1 citrom,
1 mk szárított zsálya
1 mk rozmaring,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl száraz fehérbor,
2-3 dl húsleves(kockából)
1 ek étkezési keményítő(burgonya, búza v kukorica)
200 g füstölt szalonna v(bacon)
só,
bors,
őrölt szerecsendió.
A gondosan megtisztított húst bedörzsöljük a félbe vágott citrom levével, 30 perc múlva leöblítjük, lecsepegtetjük. Kicsontozzuk kiverjük besózzuk. A darált húst összedolgozzuk a kolbászmasszával, a zúzott fokhagymával, a nyers tojással, a zsályával, a rozmaringgal, egy csipet szerecsendióval, ízlés szerint borssal és a felét a húsra kenjük
Belenyomkodjuk a hosszában kettévágott kemény tojásokat, rásimítjuk a maradék masszát, ügyesen becsomagoljuk a húsba, erős cérnával, sűrű öltésekkel bevarrjuk, szalonnaszeletekkel begöngyöljük.
Egy mélyebb sütőtálba tesszük, mellédobjuk a felaprított csontot, karika zöldséget, hagymát, borsot, kevés sót, bort, ha elfőtte akkor a húslevest, 200 °C, előmelegített sütőben 1,5 óra, közben locsolgatjuk a saját levével. Ha kész 15-20 perc pihenés, hogy tudjuk szépen szeletelni.
A pecsenyeléből és a maradék húslével elkevert keményítőből bársonyos mártást csinálunk, a zöldségeket is felhasználjuk hozzá, semmit nem dobunk ki. Melegen tálaljuk külön csészében.
Köret: petrezselymes vajjal megöntözött párolt zöldborsó, répa, spárga.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!