Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Csípős uborka.
Hozzávalók:
2 kg apró uborka,
20 dkg gyöngyhagyma,
1 darabka gyömbér,
1 csokor kapor,
4 csilipaprika,
4 dl fehérborecet,
45 dkg kristálycukor,
1 ek mustármag,
1,5 ek só,
1 cs savanyúságtartósító.
Az uborkát megmossuk, a hagymát megtisztítjuk, a gyömbért vékonyra felszeleteljük, a kaprot és a csilipaprikát megmossuk, és megszárítjuk.
Egy fazékban 4 dl vizet az ecettel, a cukorral, a hagymával, a vékonyra szelt gyömbérrel, a mustármaggal és a sóval felforralunk.
Beletesszük az uborkát, 2-3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, és a csilipaprikával meg a kaporral befőttesüvegekbe helyezzük.
A levet még egyszer felforraljuk, majd belekeverjük a savanyúságtartósítót.
A forró léből annyit öntünk az uborkára, hogy teljesen ellepje. azonnal lezárjuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, és hűvös kamrában tároljuk.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!