Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Szilvás gombóc.
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg burgonya
1-2 dl zsiradék
liszt, amennyit felvesz,
kevés dara.
2 tojás sárgája
Kevés só
20 db szilva
10 dkg porcukor
Fahéj ízlés szerint
30-40 dkg zsemlemorzsa
8 dkg vaj
6-8 cl napraforgóolaj
A héjában főtt hámozott burgonyát krumplinyomón áttöröm, hozzáadom a zsiradékot (ami lehet olaj, vaj, zsír), kevés sót, és hozzáadom a 2 tojás sárgáját, darát, annyi lisztet, amennyit felvesz , /ha nem ragad a tál aljára, kezemre, akkor jó/
Mindezeket összegyúrom, és hagyom egy kicsit pihenni (kb. 30 perc).
Az apró szilvát kimagozom (1 mokkacukor a mag helyébe, kevés fahéj/ vagy a szilvákat megforgatni fahéjas cukorban,/ én a mokka-cukros változatot használom/
A tésztát kisujjnyi vastagra kinyújtom, 8x8-as négyzetre vágom, a közepébe beleteszem a szilvát, és gombócot formálok belőle.
Enyhén sós vízben /kevés olaj a főzővízbe/ kifőzöm. Ha feljön a tetejére, onnan számított 4-5 perc, míg elkészül.
A zsemlemorzsát fele vaj, fele olajban megpirítom. A kifőtt gombócokat ebben a morzsában forgatom meg.
Elkészítési variációk:
- zsemlemorzsa helyett 10 dkg porcukrot és 10 dkg darált mákot összekeverek, és ebben forgatom meg.
- pirított, darált mandulában vagy mogyoróban forgatom meg a gombócokat.
- szilvalekvárt tejföllel összekeverek, ezzel meglocsolom a kész gombócot és erre szórom a pirított zsemlemorzsát.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!