Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Medvehagymás rántotta
Hozzávalók:
6 tojás
1 dl tej
5 dkg vaj
8 dkg feta sajt
1 kisebb kaliforniai paprika
kisebb csokor medvehagyma
só
Elkészítés:
A tojásokat felverjük a tejjel, majd beleszórjuk a felaprított medvehagymát.
Sózzuk és belemorzsoljuk a feta sajtot.
A kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és hozzáadjuk a paprikakockákat, pár percig sütjük.
A megsült paprikára ráöntjük a tojásos keveréket és megsütjük.
Medvehagymás - gombás rizotto
Hozzávalók 2 főre
20 dkg rizs
5 dl zöldség alaplé
1 ek. olaj
3 ek. vaj
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
egy nagy marék apróra vágott medvehagyma
5-6 fej barna csiperkegomba
Elkészítés
1. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk.
2. A felkockázott hagymát az összezúzott fokhagymával 1 ek. olaj és 2 ek. margarin keverékén megfonnyasztjuk.
3. Utána hozzáadjuk a rizst és pár percig így kevergetjük, amíg a szemek kicsit üvegesek lesznek.
4. A rizshez hozzáadunk egy merőkanálnyi (meleg) alaplét és addig kevergetjük, még a rizs beissza.
5. Ugyanígy, kanalanként fokozatosan, kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék alaplét is.
6. Amikor az utolsó kanál alaplét is felvette a rizs, hozzákeverünk még egy ek. vajat és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát és a korábban megpárolt gombát.
7. Ezután levesszük a tűzről és lefedve kb. 10-15 percet állni hagyjuk, hogy a szemek megpuhuljanak.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!