Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kenyérben sült sonka
Vendégeit meglepheti egy ízletes étellel, melynek elkészítése nem is igényel különösebb ráfordítást. Húsvét idején kiemelt figyelmet szentelhetünk a receptnek.
Hozzávalók:
1 kg főtt sonka
0,5 kg liszt
1 evőkanál olaj
2 dkg élesztő
1 mokkáskanál só
2 kávéskanál cukor
1 dl tej
2 dl víz
Elkészítés:
Egy edényben langyosítsa meg a tejet, majd adja hozzá az élesztőt és a cukrot. Felfutást követően keverje bele a lisztet, az olajjal és a sóval. Ezután a massza 40-45 percig kell keljen, meleg helyen.
Főzze meg a sonkát és szikkadás után csomagolja az elkészített tésztába. Ennek még további 20 pecig kell majd kelnie.
Mielőtt a forró sütőbe helyezi, a tetejét lyukassza meg, hogy a sonkából párolgó gőznek legyen hol távoznia. Pirosra sütve, hidegen szeletelve tálalja.
A sonka tetszés szerint helyettesíthető lapockával, tarjával, csülökkel.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!