Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Medvehagyma leves
Hozzávalók:
30 dkg friss medvehagymalevél
2 dkg vaj
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
4 dl tej
4 dl víz
2 dl tejföl
só,
őrölt fehér bors
Az alaposan megmosott medvehagymaleveleket vágjuk össze, és a megolvasztott vajon pár perc alatt megfonnyasztjuk. Meghintjük a liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük fel a kétszeresére hígított tejjel. Ízesítsük sóval, fehér borssal, és 4-5 percig főzzük.
A tűzről levéve belecsorgatjuk a tejfölt, és hagyjuk pihenni néhány percig, hogy az aromák a levesben oldódjanak.
Pirított kenyérkockákkal tartalmasabbá tehetjük a levest.
*
Medvehagyma krémleves
Hozzávalók 4 főre:
100-120 g medvehagyma
1 l zöldség alaplé
30 g olaj
1,5 ek liszt
só
bors
szerecsendió
50-100 g tejszín
cayenne bors
20 g hideg vaj
Elkészítés
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, nagyobb darabokra felvágjuk, majd egy kis levessel finomra pürésítjük.
Az olajat felhevítjük, a lisztet az olajban aranysárgára pirítjuk. Felöntjük a medvehagymapürével és a maradék levessel. Kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Hozzáadjuk a tejszínt és felfőzzük. Cayenne borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a hideg vajat és rögtön levesszük a tűzről.
Tányérokba merjük.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!