Együtt mindig jobb: SÁRGABARACKOS KÓKUSZOS PARFÉTORTA (kép)

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

SÁRGABARACKOS KÓKUSZOS PARFÉTORTA

3 tojás
10 dkg cukor
6-8 sárgabarack vagy 1 doboz 425 ml-es barackbefőtt
½ citrom leve
4 ek. Sárgabaracklikőr/én aromát használtam/konyak/
750 g tejszín
10 dkg az alján csokoládéba mártott kókuszos habcsók/én csak simát kaptam/
10 dkg étcsokoládé
1 vaníliarúd vagy 1 zacskó vaníliás cukor
Folpack

A szétválasztott tojások sárgáját 5 dkg cukorral addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük, és közben beleszórjuk a többi cukrot. A habot a tojáskrémbe forgatjuk. Két részre osztjuk, és az egyik adagot lefedve hűtőszekrénybe állítjuk. A sárgabarackokat az alsó felükön kereszt alakba bevágjuk, majd 1 perce forrásban lévő vízbe merítjük, majd jéghideg vízzel rögtön leöblítjük és a héjukat lehúzzuk. A gyümölcsöket kimagozzuk, és a díszítéshez félretett néhány darab kivételével rúd-mixerrel pürésítjük. A pürét a citromlével és 2 ek. Baracklikőrrel együtt a szobahőmérsékletű tojáshabos masszába forgatjuk.
A tejszínből 250 g-ot kemény habbá verünk, és ezt is a szobahőmérsékletű masszába forgatjuk. Folpackkal kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és letakarva 2-3 órára mélyhűtőbe állítjuk, amíg teljesen megfagy.
A következő réteghez a finomra morzsolt habcsókokat a hűtőből kivett tojáshabba forgatjuk. A vanília-rudat hosszába felhasítjuk, és a belét kikaparjuk, ezt a maradék likőrrel összekeverjük, és 5 dkg lereszelt csokoládéval együtt a habcsókos masszába vegyítjük. Beleforgatjuk a maradék tejszín feléből felvert kemény habot, és a fagyott krémrétegre simítjuk. Letakarva 2-3 órára visszatesszük a mélyhűtőbe, amíg az teljesen megszilárdul.
A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A maradék csokoládét lereszeljük, és kevés kivételével a habba vegyítjük. A csokoládés habot fagylaltos-kanállal a fagyott krémrétegre adagoljuk.
Végül a parfé tortát a cikkekre vágott félretett sárgabarackkal és a maradék csokoládéreszelékkel díszítjük.

Egy kicsit meggyűlt vele a bajom, mer igen időigényes, de garantálom, hogy megéri az eredményt, elsősorban azért, mert csodálatos látvány, másodsorban pedig igazi különlegesség.
Nagyon finom!!!

Látta 713 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu