Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
3 tojás
10 dkg cukor
6-8 sárgabarack vagy 1 doboz 425 ml-es barackbefőtt
½ citrom leve
4 ek. Sárgabaracklikőr/én aromát használtam/konyak/
750 g tejszín
10 dkg az alján csokoládéba mártott kókuszos habcsók/én csak simát kaptam/
10 dkg étcsokoládé
1 vaníliarúd vagy 1 zacskó vaníliás cukor
Folpack
A szétválasztott tojások sárgáját 5 dkg cukorral addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük, és közben beleszórjuk a többi cukrot. A habot a tojáskrémbe forgatjuk. Két részre osztjuk, és az egyik adagot lefedve hűtőszekrénybe állítjuk. A sárgabarackokat az alsó felükön kereszt alakba bevágjuk, majd 1 perce forrásban lévő vízbe merítjük, majd jéghideg vízzel rögtön leöblítjük és a héjukat lehúzzuk. A gyümölcsöket kimagozzuk, és a díszítéshez félretett néhány darab kivételével rúd-mixerrel pürésítjük. A pürét a citromlével és 2 ek. Baracklikőrrel együtt a szobahőmérsékletű tojáshabos masszába forgatjuk.
A tejszínből 250 g-ot kemény habbá verünk, és ezt is a szobahőmérsékletű masszába forgatjuk. Folpackkal kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és letakarva 2-3 órára mélyhűtőbe állítjuk, amíg teljesen megfagy.
A következő réteghez a finomra morzsolt habcsókokat a hűtőből kivett tojáshabba forgatjuk. A vanília-rudat hosszába felhasítjuk, és a belét kikaparjuk, ezt a maradék likőrrel összekeverjük, és 5 dkg lereszelt csokoládéval együtt a habcsókos masszába vegyítjük. Beleforgatjuk a maradék tejszín feléből felvert kemény habot, és a fagyott krémrétegre simítjuk. Letakarva 2-3 órára visszatesszük a mélyhűtőbe, amíg az teljesen megszilárdul.
A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A maradék csokoládét lereszeljük, és kevés kivételével a habba vegyítjük. A csokoládés habot fagylaltos-kanállal a fagyott krémrétegre adagoljuk.
Végül a parfé tortát a cikkekre vágott félretett sárgabarackkal és a maradék csokoládéreszelékkel díszítjük.
Egy kicsit meggyűlt vele a bajom, mer igen időigényes, de garantálom, hogy megéri az eredményt, elsősorban azért, mert csodálatos látvány, másodsorban pedig igazi különlegesség.
Nagyon finom!!!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!