Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
15 dkg liszt
2 dkg porcukor
7,5 dkg puha margarin
5 tojássárgája
csipetnyi só
25 dkg étcsokoládé
2 csomag töltött praliné
2,5 dkg + 1 teáskanál cukor
1 zacskó vaníliás cukor
3 3/4 dl tejszín
2 tojásfehérje
a díszítéshez 3 dkg csokoládé
a forma kikenéséhez margarin
folpack
A lisztet a porcukorral, a puha margarinnal 1 tojássárgájával, csipetnyi sóval és kb. 2 evőkanál hidegvízzel sima tésztává gyúrjuk. Folpachba csomagoljuk, és kb 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Egy kb. 26 cm-es kapcsos tortaforma alját margarinnal kikenjük, és kinyújtjuk rajta a tésztát. Villával megszurkáljuk, karimát pattintunk köréje, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb 15 percig sütjük. Rövid pihentetés után tortatálra emeljük, ismét karimát teszünk köré és kihűtjük.
A durvára felaprított csokoládét forró vízfürdőben megolvasztjuk. 2-3 evőkanálnyi folyékony csokoládét az omlós tésztára simítunk, és kb 6 szem kivételével elosztjuk rajta a pralinékat. A megmaradt tojássárgákat, 2,5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk a maradék kihűlt csokoládét. 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk, majd a tojásfehérjéket is felverjük. A kétféle habot egymás után a krémbe vegyítjük. Hullámosan a tortára simítjuk, és kb 3 órára hütőszekrénybe állítjuk.
A félretett pralinékat félbevágjuk.A maradék tejszynt a ,maradék cukorral keményre felverjük. A habot csillagcsöves nyomozsákba tesszük, és a karima eltávolítása után a torta tetejére habrózsákat nyomunk. A félbevágott pralinékkal és a fehér csokoládéból faragott forgácsokkal díszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!