Együtt mindig jobb: Montelino-torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Montelino-torta

15 dkg liszt
2 dkg porcukor
7,5 dkg puha margarin
5 tojássárgája
csipetnyi só
25 dkg étcsokoládé
2 csomag töltött praliné
2,5 dkg + 1 teáskanál cukor
1 zacskó vaníliás cukor
3 3/4 dl tejszín
2 tojásfehérje
a díszítéshez 3 dkg csokoládé
a forma kikenéséhez margarin
folpack

A lisztet a porcukorral, a puha margarinnal 1 tojássárgájával, csipetnyi sóval és kb. 2 evőkanál hidegvízzel sima tésztává gyúrjuk. Folpachba csomagoljuk, és kb 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Egy kb. 26 cm-es kapcsos tortaforma alját margarinnal kikenjük, és kinyújtjuk rajta a tésztát. Villával megszurkáljuk, karimát pattintunk köréje, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb 15 percig sütjük. Rövid pihentetés után tortatálra emeljük, ismét karimát teszünk köré és kihűtjük.

A durvára felaprított csokoládét forró vízfürdőben megolvasztjuk. 2-3 evőkanálnyi folyékony csokoládét az omlós tésztára simítunk, és kb 6 szem kivételével elosztjuk rajta a pralinékat. A megmaradt tojássárgákat, 2,5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk a maradék kihűlt csokoládét. 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk, majd a tojásfehérjéket is felverjük. A kétféle habot egymás után a krémbe vegyítjük. Hullámosan a tortára simítjuk, és kb 3 órára hütőszekrénybe állítjuk.

A félretett pralinékat félbevágjuk.A maradék tejszynt a ,maradék cukorral keményre felverjük. A habot csillagcsöves nyomozsákba tesszük, és a karima eltávolítása után a torta tetejére habrózsákat nyomunk. A félbevágott pralinékkal és a fehér csokoládéból faragott forgácsokkal díszítjük.

Látta 826 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu