Együtt mindig jobb: Borhabos piskótatorta (jobboldali) (kép)

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Borhabos piskótatorta (jobboldali)

Borhabos piskótatorta
/Ezt a tortát csak hagyományos sütőben készítsd el, légkeverésesben nem sikerült/

7 tojás
2 zacskó vaníliás cukor
22 dkg cukor
Pici só
5 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
2 dkg+ l/2 teáskanál kakaópor
2 csapott teáskanál sütőpor
15-15 dkg piros és fehér szőlő
25 g színtelen zselatin
3 ek. Citromlé
1 citrom reszelt héja
1!4 l száraz fehérbor
4 dl tejszín
Én cukrozott kakaóporral szórtam meg, de lehet díszíteni cukrozott szőlőszemekkel

3 tojás szétválasztunk. A fehérjéket 3 ek. Vízzel 1 zacskó vaníliás cukorral, 12,5 dkg cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a 3 tojássárgáját, majd a keményítővel, a 2 dkg kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet.

A masszát sütőpapírral kibélelt kb. 26 cm kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 30 percig sütjük. A karima meglazítása után rövid ideig hűlni hagyjuk. Végül a formából kivéve kihűtjük, és keresztben félbevágjuk.

A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A zselatint hideg vízzel elkeverjük. A megmaradt tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a maradék cukorral és a másik vaníliás cukorral krémesre keverjük. Beledolgozzuk a citromlevet, a citromhéjat és a bort. Az alacsony hőfokon feloldott zselatint 3 ek boros krémbe vegyítjük, majd a többi krémhez adjuk. Dermedésig kb. 5 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

2 dl tejszínt felverünk, és a tojásfehérjéket is kemény habbá verjük. Az alsó tortalapot tálra állítjuk, köréje karimát teszünk. A tejszínhabot és a tojáshabot egymás után a boros krémbe forgatjuk, majd belekeverjük a szőlőszemeket. A krémet az alsó tortalapra simítjuk, és a másik tortalappal befedjük. Kb. 4-5 órára hűtőbe tesszük.

A karimát levesszük, a maradék tejszínt keményre felverjük, és a habot a torta tetejére kenjük. A maradék kakaóporral meghintjük. Lehet szőlőszemekkel díszíteni.

Nem annyira bonyolult, amilyennek hittem, és szeptember október tájékán, amikor szőlődömping van érdemes megcsinálni, különlegesen finom és krémes.

Látta 1025 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu