Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Na végre előbányásztam a nagymamám egy nagyon régi receptjét!!!
Ime: Csicsókapogácsa hagymalekvárral
1 kg csicsóka
50 dkg liszt
1 dkg élesztő
1 evőkanál tejföl
4 tojás
só, őrölt bors, késhegynyi kömény
A csicsókát megmossuk, meghámozzuk, megfőzzük, villával összetörjük. A tojásokkal összekeverjük, megfűszerezzük, majd a tejfölt és az élesztőt is beledolgozzuk. Annyi liszttel gyúrjuk össze, amennyit felvesz, majd kb. fél óráig állni hagyjuk. Ezután evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle a forró olajba, és mindkét oldalukat ropogósra sütjük.
Amig pihentetjük a galuskát megcsináljuk a hagymalekvárt:
25 dkg felszeletelt lila hagyma
2 dkg vaj
3 tk. barna cukor
1/2 tk. só
1/4 tk. fekete bors
1 ek. balzsamecet
A vajat serpenyőben megolvasztjuk, a hagymát hozzáadjuk, és néhány perc alatt megfonnyasztjuk, só, bors+barnacukor, balzsamecet. Összekeverem 20-25 percet párolom. Nagyon finom!
Nekem nem volt barna cukrom, igy a simával csináltam, ugyanolyan jó lett!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!