Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mascarponés csokirolád
170 g étcsokoládé
¼ bögre erős feketekávé
5 tojás, különválasztva a fehérje és a sárgája
½ bögre cukor + egy kicsi a rolád ízesítéséhez
2 evőkanál átszitált finomliszt
A mascarponés töltelékhez:
350 g mascarpone
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál brandy /vagy aroma/ 1 tk/
½ bögre csokoládés mogyorókrém
Tegyük a csokoládét a kávéval egy forrásban levő vízzel teli lábas fölé helyezett edénybe, és kavarás mellett melegítsük, míg a massza egynemű nem lesz. Hagyjuk kissé kihűlni.
Keverjük ki a tojássárgáját, míg besűrűsödik, és kifehéredik.
Fokozatosan keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a csokoládés masszát és a lisztet.
Verjük keményre a tojásfehérjét. Adjuk a csokoládés masszához. Öntsük a keveréket egy kivajazott és sütőpapírral bélelt 25x30 cm-es piskótarolád-sütőbe, majd 20 percig süssük, vagy amíg megszilárdul. Hagyjuk a tepsibe kihűlni.
A töltelékhez egy edényben keverjük ki a mascarponét, porcukrot, valamint a brandyt/aromát/.
Tegyük a piskótát egy cukorral megszórt tiszta konyharuhára.
Kenjük meg a csokoládés mogyorókrémmel, valamint a töltelék felével, s tekerjük fel.
Kenjük meg a maradék töltelékkel a külsejét is, majd díszítsük bármivel./csoki-forgács, marcipán levélkék stb./
Mascarponés csokirolád
170 g étcsokoládé
¼ bögre erős feketekávé
5 tojás, különválasztva a fehérje és a sárgája
½ bögre cukor + egy kicsi a rolád ízesítéséhez
2 evőkanál átszitált finomliszt
A mascarponés töltelékhez:
350 g mascarpone
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál brandy /vagy aroma/ 1 tk/
½ bögre csokoládés mogyorókrém
Tegyük a csokoládét a kávéval egy forrásban levő vízzel teli lábas fölé helyezett edénybe, és kavarás mellett melegítsük, míg a massza egynemű nem lesz. Hagyjuk kissé kihűlni.
Keverjük ki a tojássárgáját, míg besűrűsödik, és kifehéredik.
Fokozatosan keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a csokoládés masszát és a lisztet.
Verjük keményre a tojásfehérjét. Adjuk a csokoládés masszához. Öntsük a keveréket egy kivajazott és sütőpapírral bélelt 25x30 cm-es piskótarolád-sütőbe, majd 20 percig süssük, vagy amíg megszilárdul. Hagyjuk a tepsibe kihűlni.
A töltelékhez egy edényben keverjük ki a mascarponét, porcukrot, valamint a brandyt/aromát/.
Tegyük a piskótát egy cukorral megszórt tiszta konyharuhára.
Kenjük meg a csokoládés mogyorókrémmel, valamint a töltelék felével, s tekerjük fel.
Kenjük meg a maradék töltelékkel a külsejét is, majd díszítsük bármivel./csoki-forgács, marcipán levélkék stb./
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!