Együtt mindig jobb: Mascarpone rolád 2. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Mascarpone rolád 2.

Mascarponés csokirolád



170 g étcsokoládé

¼ bögre erős feketekávé

5 tojás, különválasztva a fehérje és a sárgája

½ bögre cukor + egy kicsi a rolád ízesítéséhez

2 evőkanál átszitált finomliszt



A mascarponés töltelékhez:



350 g mascarpone

2 evőkanál porcukor

2 evőkanál brandy /vagy aroma/ 1 tk/

½ bögre csokoládés mogyorókrém



Tegyük a csokoládét a kávéval egy forrásban levő vízzel teli lábas fölé helyezett edénybe, és kavarás mellett melegítsük, míg a massza egynemű nem lesz. Hagyjuk kissé kihűlni.

Keverjük ki a tojássárgáját, míg besűrűsödik, és kifehéredik.

Fokozatosan keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a csokoládés masszát és a lisztet.

Verjük keményre a tojásfehérjét. Adjuk a csokoládés masszához. Öntsük a keveréket egy kivajazott és sütőpapírral bélelt 25x30 cm-es piskótarolád-sütőbe, majd 20 percig süssük, vagy amíg megszilárdul. Hagyjuk a tepsibe kihűlni.

A töltelékhez egy edényben keverjük ki a mascarponét, porcukrot, valamint a brandyt/aromát/.

Tegyük a piskótát egy cukorral megszórt tiszta konyharuhára.

Kenjük meg a csokoládés mogyorókrémmel, valamint a töltelék felével, s tekerjük fel.

Kenjük meg a maradék töltelékkel a külsejét is, majd díszítsük bármivel./csoki-forgács, marcipán levélkék stb./









Mascarponés csokirolád



170 g étcsokoládé

¼ bögre erős feketekávé

5 tojás, különválasztva a fehérje és a sárgája

½ bögre cukor + egy kicsi a rolád ízesítéséhez

2 evőkanál átszitált finomliszt



A mascarponés töltelékhez:



350 g mascarpone

2 evőkanál porcukor

2 evőkanál brandy /vagy aroma/ 1 tk/

½ bögre csokoládés mogyorókrém



Tegyük a csokoládét a kávéval egy forrásban levő vízzel teli lábas fölé helyezett edénybe, és kavarás mellett melegítsük, míg a massza egynemű nem lesz. Hagyjuk kissé kihűlni.

Keverjük ki a tojássárgáját, míg besűrűsödik, és kifehéredik.

Fokozatosan keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a csokoládés masszát és a lisztet.

Verjük keményre a tojásfehérjét. Adjuk a csokoládés masszához. Öntsük a keveréket egy kivajazott és sütőpapírral bélelt 25x30 cm-es piskótarolád-sütőbe, majd 20 percig süssük, vagy amíg megszilárdul. Hagyjuk a tepsibe kihűlni.

A töltelékhez egy edényben keverjük ki a mascarponét, porcukrot, valamint a brandyt/aromát/.

Tegyük a piskótát egy cukorral megszórt tiszta konyharuhára.

Kenjük meg a csokoládés mogyorókrémmel, valamint a töltelék felével, s tekerjük fel.

Kenjük meg a maradék töltelékkel a külsejét is, majd díszítsük bármivel./csoki-forgács, marcipán levélkék stb./

Látta 1191 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu