Együtt mindig jobb: Francia gesztenyés rúd 2 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Francia gesztenyés rúd 2

Egy téglalap alakú piskótát kell sütnöd.
Én 6 tojás
6 ek. lisztet, 1 sütőporral elkeverve
6 ek. cukrot használtam, és 2 ek kakaóport.
A szokásos módon kikeverem a tojássárgáját a cukorral, a fehérjét felverem habnak.
A sárgáját bellekeverem a sütőporos kakaós llisztbe, majs hozzáadom a habot óvatosan. és be a sütőbe.
Nagyon gyorsan megsül /tűpróba/
Amikor megsült, kihűtöd, majd vizszintesen félbevágod, majd hosszában is, és akkor tudod egymásra rétegezni a piskótalapokat.

Tehát a krém:
400 g gesztenyemassza
1/2 cl rum, de én rumaromát használtam 1 ek.
3 tojássárgája
80 g cukor
2,5 dl tejszín

A díszítéshez:
100 g gesztenyemassza
1,5 dl tejszín
citromfű vagy valamilyen cukorgolyócskák

A piskótalapokat meg lehet kenni egy kis lekvárral, vagy higított dzsemmel, hogy puhább maradjon.
A töltelékehz elkeverjük a gesztenyemasszába a rumot. A tojás-sárgákat és a cukrot gőz fölött habos-sűrűre keverjük, levesszük a tűzről, és beledolgozzuk a gesztenyemasszába. A tejszínt kemény habbá verjük, lazán a krémhez adjuk. Aztán kezdődik a rétegezés.
Megkenünk egy tésztalapot egy kis lekvárral rákenünk a gesztenyekrémből, rá a lapot, majd lekvár, krém és lap
A tetejét és a széleit ugyanazzal a krémmel kenjük be. Nekem már csak a tetejére maradt, és egy marcipánkenyérrudat szeleteltem fel és azzal diszítettem a tetejét. Ezt potom 199 Ft-ért vettem, és még finom is.
Hát ennyi! Gondolkodtam, hogy nyitok egy tojás üzemet annyi kell bele, de hát mint tudjuk a jóhoz, kell a jó és mennyiségi alapanyag is! Jó étvágyat!

Látta 895 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

simonné kati üzente 14 éve

Nagyon köszönjük.

Válasz

simonné kati üzente 14 éve

Jól néz ki kérünk szépen receptet!előre köszönjük.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu