Együtt mindig jobb: Francia gesztenyés rúd 1. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Francia gesztenyés rúd 1.

Egy téglalap alakú piskótát kell sütnöd.
Én 6 tojás
6 ek. lisztet, 1 sütőporral elkeverve
6 ek. cukrot használtam, és 2 ek kakaóport.
A szokásos módon kikeverem a tojássárgáját a cukorral, a fehérjét felverem habnak.
A sárgáját bellekeverem a sütőporos kakaós llisztbe, majs hozzáadom a habot óvatosan. és be a sütőbe.
Nagyon gyorsan megsül /tűpróba/
Amikor megsült, kihűtöd, majd vizszintesen félbevágod, majd hosszában is, és akkor tudod egymásra rétegezni a piskótalapokat.

Tehát a krém:
400 g gesztenyemassza
1/2 cl rum, de én rumaromát használtam 1 ek.
3 tojássárgája
80 g cukor
2,5 dl tejszín

A díszítéshez:
100 g gesztenyemassza
1,5 dl tejszín
citromfű vagy valamilyen cukorgolyócskák

A piskótalapokat meg lehet kenni egy kis lekvárral, vagy higított dzsemmel, hogy puhább maradjon.
A töltelékehz elkeverjük a gesztenyemasszába a rumot. A tojás-sárgákat és a cukrot gőz fölött habos-sűrűre keverjük, levesszük a tűzről, és beledolgozzuk a gesztenyemasszába. A tejszínt kemény habbá verjük, lazán a krémhez adjuk. Aztán kezdődik a rétegezés.
Megkenünk egy tésztalapot egy kis lekvárral rákenünk a gesztenyekrémből, rá a lapot, majd lekvár, krém és lap
A tetejét és a széleit ugyanazzal a krémmel kenjük be. Nekem már csak a tetejére maradt, és egy marcipánkenyérrudat szeleteltem fel és azzal diszítettem a tetejét. Ezt potom 199 Ft-ért vettem, és még finom is.
Hát ennyi! Gondolkodtam, hogy nyitok egy tojás üzemet annyi kell bele, de hát mint tudjuk a jóhoz, kell a jó és mennyiségi alapanyag is! Jó étvágyat!

Látta 827 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu