Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
8 dl tej
3 tojás
6 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl búzadara
A búzadarát a tejben megfőzzük, 3 tojás sárgáját elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral.
Hozzákeverjük a megfőtt darát, és végül a tojások felvert habját.
Én hideg vízzel kiöblített formákba tettem, amikor kihűlt kiborítottam tányérokra és a következő öntetet adtam hozzá.
Vanília mártás:
1/2 liter tejre számítunk 2 tojás sárgát, 5 dkg cukrot, 1 kk. lisztet, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 dkg vajat.
A tojássárgákat 1 dl tejjel, a cukorral és liszttel elkeverjük. A többi tejet a vaníliával flforralom és forrón a tojássárgához öntjük. Tűzre tesszük és folytonos keverés mellett addig főzzük, amig sűrűsödni kezd.
Nagyon lassan főzzük! Akkor van kész, ha a kanálról nem fut le, hanem sűrű. Levesszük a tűzről, beletesszük a vajat és ezzel fényesre kavarjuk. Hidegen, vagy melegen egyaránt tálalhatjuk. Ha nagyon besűrűsödik tejjel higííthatjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!