Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Almás-diós sütemény
20 dkg vaj
3 dl cukor
4 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 l liszt/nem kg/
2 csomag sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
½ l tejföl
1 kg alma
Őrölt fahéj
5 ek. Diópótló/dejó/
A vajat keverjük habosra a cukorral, vaníliás cukorral, és egyesével bele a tojásokat.
A lisztet keverjük el a sütőporral, szóda-bikarbonával, és a diópótlóval. A tejföllel felváltva keverjük a tojásos vajba, végül keverjük a tésztába az apróra vágott, vagy reszelt/ez jobb/
Almát, amit előtte fahéjjal megszórunk. Sütő- papirral bélelt tepsiben 180 fokos sütőben süssük 40-50 percig, amíg a közepébe szúrt tűre nem ragad rá, vagy megnyomva rugalmasnak érezzük.
Lehet tenni a tetejére: 5 dkg vaj 2 ek. Méz, 1 marék napraforgó
A serpenyőben szárazon pirítsuk meg a napraforgó magot, melegítsük fel a mézet, keverjük el benne a vajat, végül a magokat.
A sütőből kivett tésztára még forrón öntsük rá a magos mézet. A mézet a tészta beszívja mire kihűl, a magok pedig ráragadnak a tetejére.
Isteni finom, és rengeteg lesz belőle. Nagyon-nagy előnye, hogy egy hét múlva is nagyon finom puha, nem tud kiszáradni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!