Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Maláta készítése otthon
A malátához még valami: ettől olyan csábitó a legtöbb kenyér és péksütemény illata.
Házilag is elég egyszerű előállitani, és buzából is lehet (nekem az van), csak arra kell figyelni, hogy csiráztatni való gabonát kell venni (legjobb bioboltban ellenörzött biominőségüt)(semmiképen nem szabad vetőmagot venni, mert az csávázott, mérgező).
Ugyis meg fogja valaki kérdezni, leirom egyből inkább a készítési eljárást :).
A gabonát kiválogatom, majd egy éjszakára bőséges vizbe áztatom. Reggel a fölös vizet leöntöm róla, és elterítem egy tepsiben, szobahőmérsékleten állni hagyom. Este átöblitem vizzel (simán a csapból ráfolyatom, majd leöntöm a fölösleget - nem kell "szárazra", csak ne álljon vizben), reggel ismét öblités. Eddigre már elkezd csirázni, az egyik végén minimum egy kis pup keletkezik, vagy 3 pici "bajuszt" növeszt. Estére valószinűleg megnő a csira akkorára, mint a mag maga, félig kész is.
110-120°C körüli sütőbe rakom (nem kell előmelegíteni), időnként megkeverve kiszárítom, majd felemelem a hőmérsékletet 160-180°C-ra, és szép zsemleszinűre piritom. Közben már nagyon finom illata is lesz.
Ha kihűlt, kávédarálóban finomra örlöm, lezárt üvegben sötét, hűvös helyen tartom.
Kelt tésztába szinte mindig teszek, mert az élesztőgombáknak nagyon jó táplálék, nagyobb mennyiségben meg ízfokozó :).
Édes kekszbe is finom, egyszer kifejezetten egy malátás receptet sütöttem.
ribizli
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Receptek árpával.
Az árpa – (Hordeum vulgare) - története
SÜTŐBEN SÜLT KRUMPLI.
SHI-TAKE GOMBÁS SPAGETTI.