Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Készítette az én drága kicsi 18 éves lányom Mravik Fanni, anyák napjára, nekem és a nagyinak! Szerintem látványnak sem utolsó, az íze isteni, nem túl édes, nem túl krémes. Pont jó!
Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg puha vaj
20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás
20 dkg liszt
3 tk. sütőpor
A vaníliakrémhez:
1 cs. vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 dkg cukor
A mázhoz:
15 dkg porcukor
2 tk. citromlé
ételfesték
A díszítéshez:
20 dkg narancslekvár
15 dkg pirított lapra vágott mandula
3 ek. cukor
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat habosra verjük, majd apránként belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Azután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, és az egészet sima tésztává összedolgozzuk.
A tésztát egy alaposan kizsírozott szív alakú sütőformába töltjük és elsimítjuk. A sütő középső részében körülbelül 20-25 perc alatt megsütjük. Mielőtt elvágnánk, pihentetjük a tésztát.
A pudingport simára keverjük 6 evőkanálnyi tejjel. A maradék tejet felforrósítjuk, majd feloldjuk benne az elkevert pudingport és a cukrot. Állandóan kevergetve felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztát kivesszük a formából.Éles késsel a süteményt kettévágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába, majd megkenjük a pudingkrémmel. Ráhelyezzük a másik lapot, és az egészet hagyjuk megdermedni a hűtőben.
A porcukrot simára keverjük a citromlével, majd megszínezzük a piros ételfestékkel. A mázzal megkenjük a torta tetejét. felforrósítjuk a narancslekvárt, majd belekeverjük a mandulát és a cukrot. A masszát langyosra hűtjük, végül kidíszítjük vele a torta oldalát.
A torta tetejét marcipánból formázott rózsákkal díszítettük.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!