Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Sokmagos kenyér.
Hozzávalók:
4o dkg búzaliszt,
1o dkg rozsliszt,
3 dl víz,
2.5 dkg élesztő,
1 tk cukor,
só,
1 tk kenyérfűszer,
o.5 dl olívaolaj,
tökmag, szezámmag, napraforgómag, lenmag.
fél tojás és 1 ek víz lekenéshez.
Elkészítés: a kétféle lisztet sóval elkeverjük. 3 dl vizet meglangyosítunk kevés cukorral, hozzáadjuk az elmorzsolt élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk.
A lisztes keveréket keverőtálba tesszük és az élesztős vizet, olajat és a magok 3/4 részét beleöntjük, géppel bedagasztjuk, majd kelesztjük.
Kézzel kicsit átgyúrjuk, sütőpapírral bélelt formába tesszük.
Fél tojást 1 ek vízzel elkeverünk, megkenjük a tészta tetejét és rászórjuk a maradék magokat.
Újból kelesztjük.
Előmelegített 18O °C-os sütőben 4o-45 perc alatt megsül a kenyér.
Kivesszük a formából és rácsra tesszük.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!