Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Pirított hagymás kenyér.
Hozzávalók:
o.5 kg liszt (ízlés szerinti),
3 dl langyos víz,
2.5 dkg élesztő,
pici cukor,
só,
1 tk kenyérfűszer,
3 fej hagyma,
o.5 dl olívaolaj,
bors,
1 tk pirospaprika.
Elkészítés: A lisztet átszitáljuk és keverőedénybe tesszük.
A langyos vízbe cukrot, élesztőt, csipet sót és 1 ek lisztet rakunk és felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a kenyérfűszert, 1 tk sót és elegyítjük. A felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk és géppel 8-1o percig dagasztjuk.
Közben az olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és a végén pirospaprikával megszórjuk. Hagyjuk hűlni.
Ha a kenyértészta duplájára kelt, kézzel kicsit átgyúrjuk, majd a hagymával is.
Az edényt, amiben sütjük - kibéleljük sütőpapírral és a tésztát beletesszük. Újból kelesztjük.
Előmelegített sütőben (18O C-on) 4o-45 percig sütjük.
Amikor elkészült, a papírral kiemeljük a formából és rácsra tesszük.
Ha már nem forró, a papírt leszedjük róla.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!