Együtt mindig jobb: Montellino torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Montellino torta

Svájci Montelino-torta





15 dkg liszt

2 dkg porcukor

7,5 dkg puha margarin

5 tojássárgája

Csipetnyi só

25 dkg étcsokoládé

2 csomag csúcsos töltött praliné

2,5 dkg + 1 teáskanál cukor

1 zacskó vaníliás cukor

3 ¾ dl tejszín

2 tojásfehérje

A díszítéshez 3 dkg fehér csokoládé

A forma kikenéséhez margarin, és folpack



A lisztet a cukorral, a puha margarinnal, 1 tojássárgájával, csipetnyi sóval és kb. 2 ek. Hidegvízzel sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük.



Egy 26 cm kapcsos tortaforma alját margarinnal kikenünk, és kinyújtjuk rajta a tésztát. Villával megszurkáljuk, karimát kattintunk köré, majd előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Röviden pihentetjük, majd tortatálra tesszük, a karimát ismét rátesszük.



A durvára felaprított csokoládét forró vízfürdőben megolvasztjuk 2-3 evőkanál folyékony csokoládét az omlós tésztára simítunk, és 6 szem kivételével elosztjuk rajta a pralinékat. A megmaradt tojás sárgákat 2,5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd belekeverjük a maradék kihűlt csokoládét. 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk, majd a tojásfehérjéket is felverjük. A kétféle habot egymás után a krémbe vegyítjük. Hullámosan a tortára simítjuk, kb. 3 órára a hűtőbe tesszük.



A félretett pralinékat félbevágjuk, a maradék tejszint a maradék cukorral keményre felverjük, és csillagcsöves nyomózsákba töltjük,/már aki/ A félbevágott pralinékkal és a fehér csokoládéból forgácsokat csinálunk, így díszítjük.



Nagyon-nagyon finom!

Látta 905 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu