Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
10 dkg margarin
20 dkg fahéjas aprósütemény/lehet kapni mézeskalács örleményt, én ezt használtam/
30 g színtelen zselatin
2 doboz mandarinbefőtt /314 ml-es/ vagy 1 kg valódi
5 dl joghurt
50 dkg félzsíros tehéntúró
12,5 dkg mascarpone vagy natur krémsajt
2 zacskó vaníliás cukor
10 dkg cukor
2,5 dl tejszín
Díszítéshez mandarint és egy pici mandulaforgácsot használtam
A margarint megolvasztjuk, majd rövid ideig hűlni hagyjuk. Közben a fahéjas aprósüteményt egy neylonzacskóban összetörjük/mézeskalács örlemény/ Ezt összedolgozzuk a margarinnal, és olajjal kikent 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk.
A zselatint hideg vízzel elkeverjük. A mandarinbeföttet alaposan lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A joghurtot a túróval, a mascarponéval, és a kétféle cukorral és 6 evőkanál mandarinlével simára keverjük.
Az alacsony hőfokon feloldott zselatint 2-3 evőkanál túrómasszával elvegyítjük, majd a többi túrómasszához adjuk. Óvatosan beleforgatjuk a mandaringerezdeket, és dermedésig 3-4 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük. A habot adagonként a dermedő túrókrémbe vegyítjük, majd hullámosan a tortalapra símítjuk.
A tortát legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. A karima eltávolítása után tortatálra állítjuk, és feldíszítjük a mandarinszeletekkel és a mandulaforgáccsal.
Kicsit macerásnak tűnik, de megérí megcsinálni, mert isteni finom.
Én karácsonyra csináltam, és egy morzsa sem maradt belőle, tíz perc alatt eltünt.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!