Együtt mindig jobb: Kalács közelről megsütve (kép)

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kalács közelről megsütve

3 dkg friss élesztő vagy 2 dkg szárított élesztő és 2 ek. kristálycukor a kelesztéshez
10 dkg vaj + a forma kikenéséhez
5 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál só
1 kg liszt + ha kell még egy kicsi a dagasztáshoz és a belisztezéshez/10 dkg/
4,5 dl víz és 4,5 dl tej /összesen 9 dl/

A friss élesztőt morzsoljuk bele a 9 dl folyadékba, tegyük bele a cukrot, keverjük el, és meleg helyen kelesszük kb. 15 percig.
Öntsük az élesztős folyadékot egy nagyobb tálba, majd keverjük bele a vajat, sót és cukrot. Adjuk hozzá a lisztet, és dolgozzuk lágy tésztává. Szükség esetén szórjunk még rá lisztet.
Gyúrjuk cipóvá, és 10 percen át dagasszuk. Ha már kellően sima és ruganyos, tegyük olajjal kikent tálba, és fedjük le olajjal megkent folpackkal. Hagyjuk kétszeresére kelni.
Kenjünk ki, és lisztezzünk be egy sütőformát/ én többfélét használtam, mert ez az adag 3 egész kalácsnak felel meg/ őzgerincet, gyümölcskenyér-formát és egy hosszúkás, keskeny jénait/
Ha megkelt, gyúrjuk át újra 2-3 percig, és osszuk három részre.
Egyenként ezeket is felosszuk három részre, és rudakat sodrunk belőle, majd hármas fonással megfonjuk, úgy, hogy mindig tekerünk rajta egyet, mert így szép magas lesz, és nem folyik szét. Beletesszük a formába, megkenjük tojás sárgájával, és még pihentetjük 20 percet. 200 fokon kb. 55 percig sütöttem.
Nagyon finom, még három nap múlva is könnyű, és puha marad.

Látta 797 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu