Együtt mindig jobb: Sajtos rakott padlizsán...

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sajtos rakott padlizsán

 

Hozzávalók 4 személyre:

2 nagy padlizsán

kb. 25 dkg mozarella

1 csokor friss bazsalikom

2  hámozott paradicsom konzerv

frissen őrölt bors

olívaolaj

reszelt parmezán

 

A padlizsánokat megmossuk, meghámozzuk, hosszában kb. fél cm vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk és félretesszük lecsöpögni. Közben felszeleteljük vékonyan a mozarellát is. A bazsalikomot megmossuk, a leveleket lecsipkedjük, felaprítjuk. A paradicsom levét leöntjük (nincs rá szükség) és a paradicsomokat egy tálba szedjük, szétnyomkodjuk, hozzákeverjük a bazsalikomot és sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és megsütjük a megtörölgetett padlizsánokat. Egy jénai tálat vékonyan kikenünk olajjal, kibéleljük padlizsánnal. Megkenjük a paradicsomos szósszal, mozarellakarikákat rétegezünk rá, majd megint padlizsán következik és így tovább. A tetejét megszórjuk parmezánnal és kevés olajat csorgatunk rá.

Előmelegített sütőben fedő nélkül 160 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje megpirul.

 

Megjegyzés: a szokásos kis zacskós mozarella helyett a Cserpes műhely kukorica alakú mozarelláját alkalmaztam. A friss bazsalikom is nagyon fontos, isteni ízek keletkeznek. Kenyérszeletekkel kísérve finom és gyors vacsora.

 

 

*

 


Címkék: recept sajtos rakott padlizsán

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kedves Ágota!

Köszönöm a jó ötletet! Meg is van családom mai vacsorája. Mindjárt megyek és beszerzem a hozzávalókat. Családom egyik kedvence a padlizsán. Köszi, hogy még egy elkészítési móddal megörvendeztettél! Ha ismersz több padlizsán elkészítési módot, örülnék ha "közkinccsé" tennéd!

Válasz

Kovács andrásné üzente 13 éve

Nagyon finom, nem rég csináltam igaz másképpen.
De mindég jó tanulni újat és újat!!!!!!

Válasz

Brátán Gyöngyi üzente 13 éve

Kedves Ágota!

Ez a padlizsán valami istenien néz ki, köszönöm a receptet feltétlenül kipróbálom, mert igen kevés zöldséges étel van, amit a családom is megeszik.
Még több ilyet kérünk!Üdvözlettel: A klub vezetője Gyöngyi

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu