Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sajt házilag
(Isteni finom, ilyet üzletben megvásárolni nem lehet!)
Hozzávalók, amire szükséged lesz a sajt elkészítéséhez:
1 liter tej
1/2 kg túró
6 dkg vaj
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só
Így készítsd el a házi sajtot:
1 liter aludt- vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumplitörőn - főzzél össze 5 percen át.
Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
Óvatosan 15 percig keverd főzés közben.
Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
2 óra múlva reszelhető is.
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöldfűszerekkel.
Ha egyszer ezt megkóstolod.,.. soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.
*Jó étvágyat:*
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
SÜTŐBEN SÜLT KRUMPLI.
SHI-TAKE GOMBÁS SPAGETTI.
SAJTGOLYÓK.
LASKAGOMBA SÖRTÉSZTÁBAN.