Együtt mindig jobb: Hogyan is kell az igazi parasztsonkát bepácolni és megfüstölni,

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Hogyan is kell az igazi parasztsonkát bepácolni és megfüstölni, úgy, hogy a csont mellett ne legyen sárgás nedvesség, és ne legyen a környékén a hús kék meg zöld.

 

 

network.hu


Az igazi parasztsonkának, legalább egy-két hét kell a száraz sózásra, és ezután pedig még 5-6 hetet kell a páclében forgatni. Viszont, talán még nem késő, a darabolt combot, vagy tarját eltenni.

A sózásra szánt sóhoz, minden kilohoz egy deka salétromsót (gyógyszertárban kapható) keverünk. Ezzel a másfél, két kilos darabokat alaposan bedörzsöljük, és egy nagyobb edénybe szorosan egymásmellé helyezzük, ha bőrös, akkor a bőrös rész, mindig alulra kerüljön! majd alaposan lenyomkodjuk, esetleg valamilyen nehezéket teszünk rá. Egy hétig, minden másnap megforgatjuk, majd az alatta lévo sóslevet (anyapácot) felengedjük 8-10 liter vízzel, hozzákeverünk 2 kg asztali sót (lehetőleg, ne jodozott legyen!), a páclébe tehetünk néhány babérlevelet, szemes borst, pár gerezd zúzott fokhagymát, fenyőmagot keverni, majd a sonkákra önteni, hogy alaposan ellepje, ezután, hetente 2, 3 alkalommal átforgatni, és a páclevet ellenőrizni, hogy nem zavaros-e, mert abban az esetben, ki kell cserelni rajta a páclevet!!!

3-4 hét eltelte után, a sonkákat a pácléből kiszedjük, alaposan hideg vízben megfürdetjük, nem árt, ha egy-két órát ázni hagyjuk, majd felfűzzük, és jó szellős helyen, legalább egy napig, szikkadni hagyjuk, majd 3-4 napig hideg füstön füstöljük.


Ahhoz, hogy a csont mellett is rendesen átérjen, sózásnál a csontok végein, alaposan be kell dörzsölni a sóval, mintha megtömögetnénk egy kicsit.



*


 

Címkék: füstölés parasztsonka pácolás sózás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu