Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Almás-zabpelyhes muffin.
Ezek a sütemények kiválóan alkalmasak reggelire vagy kisebb étkezésekre, például tízóraira vagy uzsonnára. A megadott hozzávalókból körülbelül 12 darab készíthető.
Hozzávalók:
2 nagyobb alma
45 dkg simaliszt
20 dkg zabpehely
2 1/2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
0,5 l almalé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Vékonyan olajozzuk ki a muffínsütő serpenyőt.
Az almákat hámozzuk meg, magházukat távolítsuk el, húsukat vágjuk kis kockákra.
Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a lisztet a zabpehellyel, a sütőporral és a fűszerekkel.
Adjuk hozzá a darabokra vágott almát és az almalevet, keverjünk vele puha tésztát.
Csak addig keverjük, amíg az összetevők egyenletesen átnedvesednek.
Egy kanál segítségével adagoljuk ki a muffínformákba.
Süssük 25-30 percig, amíg szép világosbarnára nem pirul.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
SÜTŐBEN SÜLT KRUMPLI.
SHI-TAKE GOMBÁS SPAGETTI.
SAJTGOLYÓK.
LASKAGOMBA SÖRTÉSZTÁBAN.