Együtt mindig jobb: fehér csokoládés torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

fehér csokoládés torta

Nos, megkaptam a férjemtől a TINA Húsvét c. számát, aminek a borítólapján virított egy csodálatos torta. Mivel Fanni lányomnak 9-én volt a névnapja elhatároztam, hogy megcsinálom. Egy kis változtatást alkalmaztam, mivel nagyon szereti a marcipánt, én ezt tettem a közepébe.
18 dkg fehér csokoládé
450 g tejszín
2 tojássárgája
5 tojás
6 g zselatin
30 dkg étcsokoládé
12 dkg vaj
13 dkg cukor

8 dkg darált mandula
1 ek. kakaópor
8 dkg liszt
2 tk. sütőpor
6 ek. sárgabaracklekvár
a forma kikenéséhez margarin és liszt
A fehér csokoládét megolvasztjuk, a tejszínből 400 g-ot kemény habbá verünk. Vízfürdőben a 2 tojássárgáját 1 egész tojással együtt krémesre keverjük. Feloldjuk benne a zselatint, hozzáadjuk a folyékony fehér csokoládét és a hab felét, majd a hűtőben hagyjuk kissé megszilárdulni. Beleforgatjuk a többi habot is, majd még egy kicsit behűtjük.
Vízfürdőben a vajjal együtt megolvasztunk 15 dkg étcsokoládét. A maradék 4 tojást kikeverjük a cukorral és csipetnyi sóval. Belevegyítjük a megolvasztott étcsokoládét, beleforgatjuk a darált mandulával, a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, majd margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es, kapcsos tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 percig sütjük. A tortalapot félbevágjuk, és az alsó lapot megkenjük a lekvárral, majd /én/ kinyújtottam karima nagyságúra a marcipánt, és rátettem , erre jött a teteje, majd bevontam a fehér csokoládés krémmel, és 2 órára behűtjük.
A félretett tejszínt felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a maradék étcsokoládét, egy pici vajat. A langyosra hűlt mázat a tortára csorgatjuk úgy, hogy az oldalán hagyjuk lefolyni. Végül a tortát 1 órára a hűtőbe állítjuk, és tálalás előtt a közepére halmozunk egy kis mandulaforgácsot.
Án csokoládéforgács helyett, mandulát használtam, és a csokimázat egy fogpiszkálóval igyekeztem formázgatni. Mindenesetre nagyon finom lett, és szerintem látványnak sem utolsó!!!

Látta 1830 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szakál Gáborné üzente 13 éve

Szép és kívánatos! Egyszer majd én is... Jaj, már nem ígérek semmit, mert a nap 24 órájában sütnöm kellene egyfolytában, annyi tortát szeretnék kipróbálni.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Köszi Gyöngyike!

Válasz

Brátán Gyöngyi üzente 14 éve

Kedves Ancika!
Ne rémítsen meg a sok hozzávaló,meg a hosszú leírás. Inkább csak a hűtési idő sok egy kicsit. Az eredmény megérí!

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Gyöngyike! Ez nagyon szép, de nagyon munkásnak látszik a sok-sok hozzávaló miatt!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu