Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
7 tojás
2 zacskó vaníliás cukor
22 dkg cukor
Pici só
5 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
2 dkg+ l/2 teáskanál kakaópor
2 csapott teáskanál sütőpor
15-15 dkg piros és fehér szőlő
25 g színtelen zselatin
3 ek. Citromlé
1 citrom reszelt héja
1!4 l száraz fehérbor
4 dl tejszín
Én cukrozott kakaóporral szórtam meg, de lehet díszíteni cukrozott szőlőszemekkel
3 tojás szétválasztunk. A fehérjéket 3 ek. Vízzel 1 zacskó vaníliás cukorral, 12,5 dkg cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a 3 tojássárgáját, majd a keményítővel, a 2 dkg kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet.
A masszát sütőpapírral kibélelt kb. 26 cm kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 30 percig sütjük. A karima meglazítása után rövid ideig hűlni hagyjuk. Végül a formából kivéve kihűtjük, és keresztben félbevágjuk.
A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A zselatint hideg vízzel elkeverjük. A megmaradt tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a maradék cukorral és a másik vaníliás cukorral krémesre keverjük. Beledolgozzuk a citromlevet, a citromhéjat és a bort. Az alacsony hőfokon feloldott zselatint 3 ek boros krémbe vegyítjük, majd a többi krémhez adjuk. Dermedésig kb. 5 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
2 dl tejszínt felverünk, és a tojásfehérjéket is kemény habbá verjük. Az alsó tortalapot tálra állítjuk, köréje karimát teszünk. A tejszínhabot és a tojáshabot egymás után a boros krémbe forgatjuk, majd belekeverjük a szőlőszemeket. A krémet az alsó tortalapra simítjuk, és a másik tortalappal befedjük. Kb. 4-5 órára hűtőbe tesszük.
A karimát levesszük, a maradék tejszínt keményre felverjük, és a habot a torta tetejére kenjük. A maradék kakaóporral meghintjük. Lehet szőlőszemekkel díszíteni.
Nem annyira bonyolult, amilyennek hittem, és szeptember október tájékán, amikor szőlődömping van érdemes megcsinálni, különlegesen finom és krémes.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!