Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
3 zsemle vagy egy kisebb kalács
2 tojás
kb 2 dl tej
2 db alma
8 dkg porcukor
8 dkg darált dió
rum, vagy kevés rumaroma
1 csomag vaníliás cukor
őrölt fahéj
kevés citromlé
2 dkg vaj
Az 1-2 napos, szikkadt zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a tejet kézi habverővel összekeverjük. Ebbe forgatjuk bele a szeleteket, amiket a kivajazott tepsibe szép sorban berakunk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kis citromlével meglocsoljuk, fahéjjal és rummal ízesítjük, majd a zsemlékre rétegezzük. Most jöhet a dióval összekevert cukor, majd még egy sor áztatott zsemle, majd a darabokra vágott vaj a zsemleszeletek tetejére. A sütőben közepes hőmérsékleten kb 15 percig sütjük, amíg a zsemleszeletek széle kicsit pirulni nem kezd. Ezalatt felverjük a tojásfehérjét, és 3 evőkanál porcukrot adagolunk hozzá fokozatosan. A habot a sütemény tetejére kenjük, majd alacsony hőfokon (50 és 100°C között) szárítjuk úgy, hogy a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk. Akkor kész, ha kicsit megbarnul a teteje. Tuti siker!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!