Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Töltött kalács, vanília, csokoládé töltelékkel!
47 dkg liszt
1 cs. express élesztő
1 csapott ek.só
8 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2 tojás
1,7 dl tej
8 dkg puha margarin v. vaj
Töltelékhez:
1/2 tasak Oetker eredeti vaníliaízű puding
1/2 tasak Oetker eredeti étcsokoládés puding (én ezeket használtam)
4 dl tej
4 dkg porcukor
2 tk. rumaroma
Még kell majd: 1 tojás
1 ek.tej
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt elkőmelegítjük! Én kapcsos tortaformában sütöttem 28 cm-be)
A lisztet az élesztővel elkeverjük és keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a langyos tejet, és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk, kb. 5-6 perc.
A töltelékhez a pudingokat külön-külön elkészítjük a tasakon szereplő leírás alapján, de csak 2-2 dl tej, és 2-2 dkg cukor kerül hozzá.
A tésztát a liszttel meghintjük, és enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd két részre osztjuk. A tészta egyik felét 8 egyenlő darabra vágjuk, és enyhén kinyújtjuk. A tésztadarabkákat megtöltjük vanílía-pudinggal, majd gombócokká gyúrjuk, és kört formálva az előkészített tepsire helyezzük.
A tészta másik felét 16 egyenlő kis darabra vágjuk, enyhén kinyújtjuk és megtöltjük a csokoládé-pudinggal. Gombócokat formázunk majd 8 darabot a tepsin a körön belülre, 8 darabot pedig a körön kivűlre helyezünk. A süteményt a tepsiben letakarva, legalább 15 percig meleg helyen pihentetjük.
Sütés előtt a sütemény tetejét megkenjük a tejjel felvert tojással.
Kb. 30-35 perc 160 fokon.
Namost én úgy raktam le a gombóckákat, hogy 1-csokis, 1 vaníliás, de szerintem ez tök mindegy, az íze a fontos, ami nagyon jó, és különleges!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!