Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tészta hozzávalói
32 deka liszt
1,5 deci tej
2 deka élesztő
3 deka cukor
5 tojás sárgája
csipet só
Töltelék
15 deka vaj
15 deka cukor
1csg van cukor
A locsoláshoz1 csg van cukor
1,5 deci tej
Az élesztőt a meleg tejjel és cukorral felfuttatom.Amikor felfutott a többi hozzávalóval rétestésztát gyúrok.Amikor begyúrtam fél órát kelesztem a tésztát .A kelesztés után vékony téglalapra kinyújtom.és a margarint a cukorral és a van cukorral habosra kikevertem és a kinyújtott tésztára vékonyan rákentem,majd mint a csiga formára feltekertem.ujnyi vékony szeleteket vágtam és zsírral kikent magas falu tepsibe tettem a levágott korongokat.Még fél órát kelesztettem és 170 fokos sütőben betettem sülni amikor a tészta már félig megsült akkor tejes cukorral jól meglocsolom vagy egyenként lekenem.Utána még kb 10percre visszateszem a sütőbe és szép pirosra megsütöm.Még melegen kiszedem a tepsiből mert egyébként beleragad .porcukorral meghintettem..Ebből a mennyiségből 16 darab készült
Nagyon finom könnyű a tésztája az íze pedig finom vaníliás.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!