Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
hozzávalók:12.5 dkg méz,12.5 dkg margarin,3 tojás,25 dkg porcukor,1/2 citrom leve és reszelt héja,25 dkg finomliszt, 25 dkg rozsliszt,1 kávéskanál szódabikarbona,1 evőkanál mézeskalács füszerkeverék,1 kávéskanál tejszín.
Elkészítése:Felolvasztjuk a mézet a margarinnal és haygjuk hülni.Simára keverjük a tojásokat a citromlével és a porcukorral, majd a mézes eleggyel.A liszteket a mézes füszerkeverékkel és a citromhéjjal összekeverjük, majd ezt is a mézes elegyhez adjuk.Összedolgozzuk letakarjuk, 30 percig a mélyhütőben pihen.Ezután kinyújtjuk a tésztát, szaggatjuk és sütjük.
Készíthetjük úgy is, hogy a tésztából 8 db 4 cm-es átmérőjü rudakat sodrunk,10 egyenlő részre daraboljuk, formázzuk. Tojással lekenjük,
fél diót vagy mogyorót teszünk a tetejére és sütjük.
Én cukormázzal díszítettem most .Először fehérrel, majd tettem bele ételfestéket a maradékba, végül azza pöttyöztem be.
Cukormáz:1 tojás fehérjét 10-12 dkg porcukorral 1 kávéskanál citromlével habzásig keverjük, nem verjük.akkor jó, ha a kanálról nem szakad le a máz, ha felemeljük.
hozzávalók:12.5 dkg méz,12.5 dkg margarin,3 tojás,25 dkg porcukor,1/2 citrom leve és reszelt héja,25 dkg finomliszt, 25 dkg rozsliszt,1 kávéskanál szódabikarbona,1 evőkanál mézeskalács füszerkeverék,1 kávéskanál tejszín.
Elkészítése:Felolvasztjuk a mézet a margarinnal és haygjuk hülni.Simára keverjük a tojásokat a citromlével és a porcukorral, majd a mézes eleggyel.A liszteket a mézes füszerkeverékkel és a citromhéjjal összekeverjük, majd ezt is a mézes elegyhez adjuk.Összedolgozzuk letakarjuk, 30 percig a mélyhütőben pihen.Ezután kinyújtjuk a tésztát, szaggatjuk és sütjük.
Készíthetjük úgy is, hogy a tésztából 8 db 4 cm-es átmérőjü rudakat sodrunk,10 egyenlő részre daraboljuk, formázzuk. Tojással lekenjük,
fél diót vagy mogyorót teszünk a tetejére és sütjük.
Én cukormázzal díszítettem most .Először fehérrel, majd tettem bele ételfestéket a maradékba, végül azza pöttyöztem be.
Cukormáz:1 tojás fehérjét 10-12 dkg porcukorral 1 kávéskanál citromlével habzásig keverjük, nem verjük.akkor jó, ha a kanálról nem szakad le a máz, ha felemeljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!