Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
4 + 4 + 4 darab palacsintához
A palacsinta tészta hagyományos tehát mindenki úgy késziti, ahogy megszokta. Én ehhez a tortához annyiban változtattam, hogy 1 egész narancs héját reszeltem bele, avagy ha nincs 1 kávéskanál naracs aromát teszek bele.
Mivel Én palacsinta sütőben képtelen vagyok palacsintát sütni, Nekem egy nagyméretü, nyeles serpenyő a palacsinta sütőm. Én ebben primán tudom dobálni a palacsintákat, de ebből kifolyólag az Én palacsintáim a nagyméretüek. Ezért akinek a hagyományos palacsinta sütője van, vagy annak megfelelő méretü tortaformába, vagy olyan tálba készíti el a tortát, amiben majd fel tudja szolgálni.
1,5 csomag főzős vanilliás pudingpor + 2 cs. vanillia cukor
1 csomag csokis pudingpor + 1 evőkanál natúr kakaópor v. 10 dkg. csoki reszelve. (itt lehet felhasználni a maradék mikulás, avagy nyuszi csokikat)
2 marék fagyasztott meggy. Az üveges nekem nem vált be.
2 evőkanál sárgabarack lekvár melegitve,
cukor ízlés szerint családonként változó
1 mokkáskanál rum aroma
1 3,5 dcl. tejfel (ebből készitem a mascarpónét) Egy mélytányér- abba egy közepes szürő abba beleboritani a tejfölt, de nem hozzányúlni!!! úgy ahogy a szürőbe pottyant tegyük a hütőbe és másnapig hagyjuk lecsöpögni. Finomabb és olcsóbb 700 Ft.- helyett 200.-Ft.)
Remélem nem hagytam ki semmit.
Pudingot főzni, hagyni kihülni, majd a mascarpónét felezni és belekeverni a kétféle pudingba.
Vanilliába a vanillia cukrot, csokisba a rum aromát. Meggyet szürőn hagyni felengedni (ez is lehet hütőben éjszaka)
Formát nagyon vékonyan vajazni. Bele az első palacsinta ,vékonyan megkenni a langyos lekvárral. Ezt háromszor, a negyedik lap tetejét nem kenem meg. Erre teszem a vanillia pudingot, majd kirakom a meggy felével.
4 db. v. 3 db. palacsintát attól függ mennyi krémet teszünk bele megkenem a csokipudinggal és feltekerem. Mint a képen is látható nagyon ducira sikeredett. ezt egymás mellé fektetem a vanillia puding tetejére. Ez után a kimaradt csokikrémet rákenem a tetejére és kirakom a megmaradt meggyel. És ismétlem azt amivel kezdtem a tortát, palacsinta, lekvár stb. Máshol úgy irtam, hogy alul is és felül is vanillia puding, az mutatósabb. Kicsit tányérral lenyomtatni a hütőben kb. 1- óra hosszat,FOLYTATÁS A MÁSIK RECEPTBEN
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!