Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
1 zacskó vaníliaízű pudingport/főzős/
½ liter tej
5 dkg mandulapehely
30 dkg babapiskóta
Az áztatáshoz/3 dl tej+1 evőkanál rumaroma/
25 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 dkg finomra darált mandula vagy pörkölt mogyoró
1 dl tejszín
A díszítéshez én marcipánkenyeret és mandulaforgácsot használtam.
A pudingport 4 evőkanál tejben csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk. Hozzáadjuk a feloldott pudingport, majd állandó keverés mellett összeforraljuk, kiöntöm egy tálba és folpackkal letakarom, hogy ne bőrösödjön meg.
Közben a mandulapelyhet egy teflon serpenyőben aranysárgára pirítom. Egy sima felületű tortatálra, egy kapcsos tortakarimát teszek, és majd ebbe helyezem a piskótákat, amit előtte a rumos tejben megforgatok./nem áztatom!/
A kihűlt pudingot alaposan megkeverjük. A puha vajat a porcukorral krémesre keverjük. Evőkanalanként hozzáadjuk a pudingot, és beleszórjuk a darált mandulát. A rumos babapiskóta-réteget a vajas krémmel vékonyan megkenjük, és újabb réteg babapiskótát teszünk rá, majd ismét a krém következik. A órára hűtőszekrénybe tesszük.
Egy kis krémet hagyunk, hogy a szélét meg tudjuk kenni, ha levesszük a karimát.!!!
Felverem a tejszínhabot, a sütit kiveszem a hűtőből, leveszem a karimát, és a szélét körben megkenem a maradék krémmel, utána a pirított mandulapelyhet rátapasztom. Én a tejszínhabot rákentem a tetejére, és utána díszítettem az általam készített marcipánkarikákkal és a mandulaforgáccsal. Van aki habzsákba teszi, és kis habrózsákat nyomkod rá.
Isteni finom, különösen másnap, csak az a baj, hogy nem szokott maradni belőle másnapra!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!