Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vitalitás kenyér
Nyakunkon a tavasz, s a tavasszal együtt a télen felszedett kilók...
Sokan kétségbeesetten válogatunk a különböző fogyokúrák között, hogy az
egyre lengébb öltözetünkben a nyári - vagy rég nem látott - alakunkat
érezzük újra.
Egy - nekem - jól bevált receptet szeretnék megosztani Veled, kedves olvasó!
Felejtsük el a péksüteményeket egy kis időre! A fehér kenyér, zsömle,
stangli, pogácsa és társaik az ízlelőbimbóinkon kívül nem barátai a
szervezetünknek.
Annál inkább barátunk egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető kenyérke,
amiből ha a délelőtti órákban eszünk, kellő energiával lát el
bennünket, és nem utolsó sorban egészséges!
Az elkészítéséhez szükséged lesz:
- 50 dkg teljes kiőrlésű lisztre
- 5 dkg élesztőre
- 4,5 dl langyos vízre
- 5 dkg napraforgómagra
- 5 dkg lenmagra
- 5 dkg szezámmagra
- 2 teáskanál sóra
Én így készítem el:
Fogok egy keverőtálat. A 4,5 dl langyos vízet beleöntöm, majd
elmorzsolom, elkeverem benne az élesztőt - nem kell futtatni, sem
keleszteni!
Hozzáadom a lisztet, a magokat, a sót, és egy kanállal összkeverem. Pár
gyors mozdulat. A tészta kicsit ragacsos, ne ijesszen el a várható
végeredménytől!
A kenyér kisütési módja opcionális. Én hosszúkás sütőformába teszem,
amit kibélelek előtte sütőpapírral. Így a végeredmény egy guszta kis
hasáb lesz.
A nyers tésztát hideg sütőbe tolva, 200 fokon, 45-50 percig sütöm.
A végeredmény önmagáért beszél. Szerintem.
Amíg pedig sül a kenyér, lehet tanulmányozni, mely ételeknek hol (lenne) a helye táplálkozási szokásainkban....
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!