Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keverem-kavarom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sörös, köményes csülök pirított puliszkával
(2 fő részére)
Hozzávalók:
450 g • csontozott csülökhús (vagy lábszár)
1 mk • egész kömény
250 ml • világos sör
1/2 fej • fokhagyma
1 fej • vöröshagyma
80 ml • tejszín
1 db • kisebb zsenge cukkini
80 g • kukoricadara
230 ml • víz
30 g • vörös cheddar sajt
olívaolaj
só
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra légkeveréses fokozaton.
A csülköt megmossuk, leszárítjuk, majd sózzuk, és egész köménnyel megfűszerezzük. Beletesszük egy sütőzacskóba, és annyi sört öntünk rá, ami ellepi. Egy félbevágott fej fokhagymát mellédobunk. A zacskót lezárjuk, beleállítjuk egy sütőtálba, 1-2 helyen kis lyukat szúrunk bele. 90 percet sütjük.
A puliszkához a vizet felforraljuk egy kis lábosban. Sót adunk hozzá, majd beleszórjuk a darát, és folyamatos keverés mellett olyan sűrűre főzzük, hogy elváljon az edény falától. Azonnal belekeverjük a reszelt sajtot, és egy folpackkal bélelt tálba öntjük. A tetejét is befedjük folpackkal, hogy ne bőrösödjön, majd a hűtőben kidermesztjük.
A cukkinit csíkokra vágjuk, tálalás előtt olívaolajon átpirítjuk.
Amikor készen van a hús, akkor egy serpenyőben finomra aprított hagymát dinsztelünk kevés olívaolajon. Amikor elkezd karamellizálódni, rászedjük a húst, és mindkét oldalát kérgesítjük kicsit. Majd felöntjük a zacskóban maradt sörös lével és a tejszínnel. 1 percet forraljuk, majd lezárjuk a tüzet.
A puliszkát feldaraboljuk, és pici olívaolajon átpirítjuk.
Frissen, forrón tálaljuk
*
Keresse a minőségi sertéshúst!
Egyre több a tudatos vásárló, aki ha teheti, magyar terméket tesz a kosarába. Sokszor azonban a jó minőség magasabb árral is jár. A sertéshúsnál azonban könnyű helyzetben van a tudatos vásárló, hiszen a magyar hús az ország adottságainál fogva kiváló minőségű, és a magyar eredet is könnyen felismerhető.
A húspultokban keresse a „HU állatorvosi pecsétet” (ovális körben HU felirat az üzem számával), amely garantálja, hogy a termék Magyarországról származik.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!