Együtt mindig jobb: Sörös, köményes csülök pirított puliszkával

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Keverem-kavarom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 899 fő
  • Képek - 888 db
  • Videók - 54 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Keverem-kavarom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sörös, köményes csülök pirított puliszkával

(2 fő részére)

Hozzávalók:

450 g   • csontozott csülökhús (vagy lábszár)
1 mk    • egész kömény
250 ml  • világos sör
1/2 fej • fokhagyma
1 fej   • vöröshagyma
80 ml   • tejszín
1 db    • kisebb zsenge cukkini
80 g    • kukoricadara
230 ml  • víz
30 g    • vörös cheddar sajt
olívaolaj


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra légkeveréses fokozaton.

A csülköt megmossuk, leszárítjuk, majd sózzuk, és egész köménnyel megfűszerezzük. Beletesszük egy sütőzacskóba, és annyi sört öntünk rá, ami ellepi. Egy félbevágott fej fokhagymát mellédobunk. A zacskót lezárjuk, beleállítjuk egy sütőtálba, 1-2 helyen kis lyukat szúrunk bele. 90 percet sütjük.

A puliszkához a vizet felforraljuk egy kis lábosban. Sót adunk hozzá, majd beleszórjuk a darát, és folyamatos keverés mellett olyan sűrűre főzzük, hogy elváljon az edény falától. Azonnal belekeverjük a reszelt sajtot, és egy folpackkal bélelt tálba öntjük. A tetejét is befedjük folpackkal, hogy ne bőrösödjön, majd a hűtőben kidermesztjük.

A cukkinit csíkokra vágjuk, tálalás előtt olívaolajon átpirítjuk.

Amikor készen van a hús, akkor egy serpenyőben finomra aprított hagymát dinsztelünk kevés olívaolajon. Amikor elkezd karamellizálódni, rászedjük a húst, és mindkét oldalát kérgesítjük kicsit. Majd felöntjük a zacskóban maradt sörös lével és a tejszínnel. 1 percet forraljuk, majd lezárjuk a tüzet.

A puliszkát feldaraboljuk, és pici olívaolajon átpirítjuk.
Frissen, forrón tálaljuk


*


Keresse a minőségi sertéshúst!

Egyre több a tudatos vásárló, aki ha teheti, magyar terméket tesz a kosarába. Sokszor azonban a jó minőség magasabb árral is jár. A sertéshúsnál azonban könnyű helyzetben van a tudatos vásárló, hiszen a magyar hús az ország adottságainál fogva kiváló minőségű, és a magyar eredet is könnyen felismerhető.

 

network.hu

A húspultokban keresse a „HU állatorvosi pecsétet” (ovális körben HU felirat az üzem számával), amely garantálja, hogy a termék Magyarországról származik.



*



 

Címkék: pirított puliszka rercept sörös köményes csülök

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csendesné Márta üzente 9 éve

Tetszik. el készitem.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu